Citește în 4 min 24 Nov 2023

Idei de organizare a sertarului cu lenjerie intimă

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Lenjeria intimă ar trebui să fie separată de celelalte articole din garderobă. Depozitarea adecvată a acesteia îți va face cu siguranță mai ușoară găsirea unui anumit model și va preveni deformarea articolelor mai delicate, cum ar fi sutienele. Cum să îți organizezi lenjeria intimă? Citește articolul și inspiră-te.

Cum să depozitezi lenjeria intimă?

Lenjeria intimă tinde să fie reprezentată de articole mici, așa că este ușor să se piardă, să se amestece printre haine sau să se deterioreze. Din fericire, organizarea corectă a lenjeriei menține lucrurile ordonate, astfel încât este mai ușor să găsești articolele pe care le dorești – chiar și atunci când te grăbești. A arunca totul într-un sertar nu este cea mai bună opțiune deoarece mai devreme sau mai târziu va apărea haosul.

Cum îți depozitezi lenjeria intimă? Începe prin a aduce toate modelele împreună, astfel încât să le vezi pe toate și să îți fie mai ușor să le aranjezi ulterior. Următorul pas este plierea. Acest lucru este important pentru că astfel poți depozita mai multe articole într-un spațiu mai mic. Rularea chiloților și a șosetelor este un truc grozav, la fel și plierea în pătrate sau triunghiuri, în funcție de forma accesoriilor. Sutienele, pe de altă parte, se mențin cel mai bine desfăcute pentru a evita deformarea cupelor. Lenjeria pentru bărbați ocupă mult mai puțin spațiu. Aici nu este nevoie de foarte multe pregătiri întrucât boxerii și chiloții au aproape aceeași dimensiune întotdeauna, astfel că pot fi aranjați într-un teanc foarte ușor.

Să-ți organizezi lenjeria în garderobă atunci când ai puține articole este mult mai ușor decât atunci când ai o mulțime , de stiluri diferite. Aranjarea lor pe tematică este întotdeauna o soluție excelentă deoarece facilitează selectarea rapidă a produsului potrivit dintr-un anumit grup. Cum îmi organizez lenjeria intimă? Cutiile speciale sau organizatoarele cu separatoare sunt ideale dacă pierzi, de exemplu, șosetele. Sutienele, pe de altă parte, stau cel mai bine agățate pe umerase. Cu toate acestea, aceasta nu este de obicei o opțiune. Cum facem atunci? Așează-le culcate, iar tipurile fără sârmă pot fi și pliate cu ușurință, de exemplu într-o cutie pătrată. Pune-le unul peste altul pentru a economisi spațiu. Amintește-ți să nu răsucești cupele sau să aranjezi această îmbrăcăminte prea strâns deoarece se poate deforma foarte ușor.

De departe cel mai discutabil element este modul în care ar trebui să fie depozitată lenjeria modelatoare. Acestea sunt articolele care ajută la ascunderea anumitor imperfecțiuni ale corpului. Au adesea sârmă, spumă suplimentară sau o construcție mai rigidă. Chiloții și salopetele sunt de obicei pliate doar în jumătate și stivuite individual. Sutienele se prind neapărat și se așază unul lângă celălalt, iar noi procedăm la fel cu topurile tip corset. Desigur, în magazine există organizatoare dedicate, dar nu sunt întotdeauna necesare, mai ales dacă ai doar un astfel de model în sertarul tău de lenjerie.

 

DIY organizatoare pentru lenjerie

Să-ți organizezi lenjeria intimă în dulap este mult mai ușor dacă te folosești accesorii funcționale. Găsești astfel de organizatoare pentur sertare în foarte multe magazine. Acest tip de accesorii ajutătoare pot fi create și de tine din anumite materiale pe care le ai prin casă, însă ai nevoie de creativitate pentru a obține exact cee ace ai nevoie.

Organizatoarele de lenjerie DIY pot fi create din cutii de carton, coșulețe sau alte tipuri de recipiente pentru a separa chiloții, soșetele și sutienele. Poți decora aceste recipiente cu hârtie colorată sau materiale rămase de la diverse alte articole (draperii, perdele, lenjerii de pat etc.).  O altă idee foarte ingenioasă este aceea de a plasa cartonul rămas din sulurile de hârtie igienică într-o cutie, iar în fiecare carton să aranjezi câte o pereche de șosește. În acest fel, șosetele nu se vor mai pierde niciodată!

Lenjeria tehnică pentru femei și bărbați este de obicei mult mai voluminoasă decât ținuta clasică de zi cu zi. Cum depozitezi lenjeria tehnică? Păstrarea lor pe un cuier nu este o idee foarte bună deoarece materialul se poate deforma cu ușurință. Tricourile și jambierele vor fi cel mai ușor de păstrat fie împăturite, fie rulate. Așază-le astfel încât să fie aerisite, așa că lasă puțin loc între fiecare pereche. Separatoarele sunt perfecte pentru asta!

Din păcate, înghesuirea totul împreună va face ca lenjeria tehnică pentru bărbați sau femei să-și piardă proprietățile sale minunate, nu doar forma. Este o idee bună să separi fiecare articol, de exemplu, așezând hârtie absorbantă albă între ele. Dacă folosești cartoane pentru separare, asigură-te că faci găuri în ele pentru a asigura o circulare adecvată a aerului.

Organizarea lenjeriei de corp DIY îți oferă șansa de a fi creativ și, de asemenea, de a economisi niște bani folosind materialele pe care le ai la dispoziție prin casă. A împacheta chiloții sau șosetele în săculeți din plasă colorată este un truc simplu. Poți înlocui astfel de săculeți cu modele din bumbac sau organza. De asemenea, poți pune în siguranță lavandă uscată în ele pentru a oferi un parfum plăcut, dar și pentru a descuraja apariția insectelor nedorite. Despărțitoarele DIY din carton sunt utile și pentru separarea sutienelor. În acest fel, le poți separa rapid de restul lucrurilor tale. O bună organizare a lenjeriei în garderobă ne permite să ne bucurăm mai mult timp de modelele noastre iubite și să ținem dezordinea sub control.

Citește alte articole