Citește în 3 min 28 Sep 2021

Împrietenește-te cu toamna – 5 hobby-uri perfecte pentru serile lungi de toamnă

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Serile de toamnă nu trebuie să fie plictisitoare! Petrece-ți zilele friguroase practicând un hobby creativ – iată 5 sugestii care îți vor transforma serile de toamnă în momente plăcute, îți vor relaxa mintea și îți vor dezvolta unele abilități.

Broderia

Revenirea la lucru manual! O luăm pe urmele bunicilor și străbunicilor noastre care și-au petrecut serile lungi de toamnă lângă șemineu, răsfățându-se cu frumoasa artă a broderiei. Desigur, nu trebuie să brodezi imediat fețe de masă și perne – începe cu ceva mic. Mai târziu, creațiile tale îți pot decora casa. Poți alege dintre multe tehnici de brodat, de la cea mai simplă, cu cusături ample și continua apoi cu broderii mai ample. Alege tehnica care îți va oferi cea mai mare satisfacție, dar fii consecventă – fiecare hobby necesită multă răbdare și perseverență.

Fotografie analogică

 

Wyświetl ten post na Instagramie.

 

Post udostępniony przez Kreatywna fotografia ? (@adazet)


În era fotografiei digitale, unii oameni apelează la tehnici și echipamente vechi. Aparent, fotografiile analogice au un „suflet” și un caracter unic, greu de realizat cu o cameră modernă. Este timpul să încerci și tu, mai ales că clima de toamnă este perfectă pentru plimbări și excursii scurte. Fotografiază locuri interesante pe care le vezi în drum spre muncă, încearcă să surprinzi trecerea naturii de la verde intens la arămiu. Pe lângă distracția în căutarea cadrelor perfecte, o atracție suplimentară va fi știința însăși – operarea aparatului foto, dezvoltarea fotografiilor și învățarea tehnicilor de fotografiere. Merită să înveți lucruri noi de-a lungul vieții!

Colaje artistice

Ce să faci în serile de toamnă? Să devii un adevărat artist vizual! Nu trebuie să-l ascunzi pe Picasso în interiorul tău pentru a crea o grafică interesantă. Nici nu trebuie să desenezi sau să pictezi bine – tot ce ai nevoie este puțină creativitate și un pic de simț artistic pentru a crea un colaj. Poți lucra într-un program de grafică sau într-un mod de modă veche – cu compoziții colorate și interesante din fragmente decupate de ziare, manuale vechi, hârtii decorative sau frânturi de natură uscate, găsite în drumul tău.

Decorarea creativă a torturilor

De asemenea, îți poți pune în aplicare simțul artistic și în alte moduri și poți petrece serile de toamnă în bucătărie, înconjurată de dulciuri. Contrar aparențelor, decorarea prăjiturilor și a brioșelor nu este ușoară, necesită practică și un pic de învățare, dar este incredibil de satisfăcătoare (în special dacă le faci pentru cei dragi). La început, înarmează-te cu o mănușă de bucătărie, câțiva coloranți, decorațiuni de cofetărie și multă ciocolată! Și apoi încearcă să folosești tutoriale disponibile pe YouTube sau chiar să te înscrii la un curs – poate îți vei face prieteni acolo, cine știe?

Filme pentru serile de toamnă

Dacă atmosfera de toamnă te face să nu ai chef de nimic, răsfăță-te cu una dintre cele mai simple și mai plăcute activități: cinematografia. Contrar aparențelor, un serial sau un film pentru o seară de toamnă (cel mai bine vizionat cu o pătură, ceai cald și o felie de tort de casă la îndemână) îți poate stimula mintea, doar să o relaxeze. Toamna poți încerca să vizionezi un film pe care l-ai amânat tot până acum. Va fi o idee bună să faci cunoștință cu clasicele cinematografiei precum filmul mut, să urmărești cele mai interesante documentare sau producții pe un anumit subiect (de exemplu, filme spaniole, seriale coreene). Trezește-ți materia cenușie și experimentează emoțiile pe care ți le oferă arta audiovizuală.

Citește alte articole