Citește în 3 min 03 Oct 2021

Totul despre seriale – noi producții pe care să le urmărești în această toamnă

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Este timpul perfect pentru a-ți lua pătura și o cană de ceai fierbinte și să te instalezi pe canapea. Am pregătit pentru tine o listă cu câteva seriale care să te țină ocupat în zilele reci de toamnă și iarnă, până la primele raze de soare ale primăverii. Iată 5 seriale care se vor lansa în această toamnă:

Scene dintr-o căsnicie

Opera lui Ingmar Bergman din 1973 a fost adaptată într-un nou serial, Scene dintr-o căsnicie. Această producție prezintă o poveste de dragoste clasică, presărată cu emoții despre iubire, ură, dorință, monogamie, căsnicie și divorț, dar de data aceasta din perspectiva unui cuplu american modern, avându-i ca personaje principale pe Jessica Chastain și Oscar Isaac. Serialul acesta merită urmărit dacă ești genul care nu se ferește să fie părtaș în discuții dificile și să facă față greutăților vieții.

Serialul este disponibil pe HBO GO.

Dr. Death

Cazul Doctorului Christopher Duntsch a șocat America în urmă cu câțiva ani. Acest psihopat arogant cu titlu de doctor a ucis și mutilat mulți pacienți de-ai săi. Nu este de mirare că a fost supranumit ”Dr. Death” și că a ajuns în inchisoare, cu sentință pe viață. Întreaga poveste este relatată în serialul foarte bine regizat Dr. Death. Joshua Jackson joacă rolul lui Duntsch, alături de Alec Baldwin și Christian Slater. Rezervă-ți timp să urmărești cele 8 episoade, nu vei regreta!

Serialul este disponibil pe Netflix.

Slujba de la miezul nopții

Dacă îți plac filmele de groază, mai ales să le vizionezi pe timp de toamnă când vremea de afară te ajută să simți și mai intes trăirile personajelor, atunci nu trebuie să ratezi acest serial. Mike Flanagan este producătorul acestui serial, iar printre alte producții ale sale se numără și Prețul Groazei din 2018, ceea ce ar trebui să te convingă de faptul că serialul îți va da, într-adevăr, fiori pe șira spinării. În Slujba de la miezul nopții este relatată povestea unui preot carismatic și a unei mici comunități de locuitori pe o insulă izolată din lume. Cum se vor descurca ei cu fenomenele misterioase care încep să se petreacă odată cu venirea preotului pe această insulă?

Serialul este disponibil pe Netflix.

Fundația

Dacă te-ai întrebat vreodată cum ar arăta Star Wars în varianta unui serial, aici îți vei găsi răspunsul. Fundația este o poveste despre prăbușirea Imperiului Galactic și despre construirea unui nou Univers, despre manipulare și putere, dar și despre esența umanității într-o eră puternic tehnologizată. Întreaga producție este captivantă mai ales din punct de vedere vizual, însă și intrigile te vor ține cu sufletul la gură. În plus, dacă vrei să trăiești o experiență completă, poți alterna serialul cu citirea cărților care au stat la baza acestui serial, scrise de Isaac Asimov. Le găsești aici.

Serialul este disponibil pe AppleTV+.

Turning Point: 9/11 and the War on Terror

Această miniserie dezvoltă subiectul despre atacul terorist din Septembrie 2001. La 20 de ani după nefericitul eveniment, documentarul redă informații cuprinzătoare din perioada începutului Al-Qaida din anii ’80 până la atacurile din 11 septembrie. În același timp, sunt tratate și reacțiile Statelor Unite atât pe plan intern, cât și internațional, făcându-se trimiteri inclusiv către războiul din Afganistan.

Documentarul este disponibil pe Netflix.

 

Citește alte articole