Citește în 6 min 18 Mar 2021

Jachete de primăvară – 5 tendințe de urmat în 2021

Autor: Georgiana
Timp de citire 6 min

În sfârșit, trimitem la ”hibernat” gecile de puf, hainele de blană și paltoanele de lână. Începem să facem loc în dulap jachetelor subțiri de primăvară. Înainte de a trece la shopping, haideți să vedem împreună care sunt cele mai populare 5 tendințe din acest sezon, în materie de jachete! 

Clasic într-o nouă versiune

Primăvara aceasta ne axăm pe clasic. După ani și ani de experimentat cu tăieturi asimetrice, accesorii strălucitoare și combinații de culori extravagante, trenciul clasic este tot în fruntea topurilor hainelor de primăvară. Cu un guler discret, strâns în talie și lung până la genunchi, va fi cel mai versatil articol de îmbrăcăminte pentru următoarele luni. Îl purtăm nonșalant, cu jeanși și hanorac sau cu o bluză oversized. Designerii celebri merg pe bej, bleumarin și verde închis, așa că nici noi nu ne ferim de aceste nuanțe.

Inspirație din workwear

Îți place confortul și nu pui prea mult accent pe eleganță, tendințe, etc.? Atunci inspiră-te din uniformele de muncă, mergând fie pe jachete cu buzunare mari precum parka, fie pe jachete în carouri care se potrivesc de minune unui stil casual și nonșalant. La fel de potrivite sunt și gecile subțiri de fâș, dar care au totuși un aer ușor elegant, ci nu sportiv.

Din nou, piele!

Geaca de biker este un must-have al primăverii. Este atât de versatilă încât e imposibil să nu ai la ce să o porți. Anul acesta facem cunoștință cu câteva elemente noi: curea în jurul taliei, geci lungi precum un blaizer și, desigur, o ușoară inspirație a anilor 80.

Dansând în ploaie

Câteodată e soare, câteodată plouă, câteodată…Ninge. Designerii știu că primăvara este sezonul schimbărilor, iar vremea se poate modifica și de 3 ori într-o zi. Tocmai de aceea, primăvara este sezonul când nu trebuie să îți lipsească din dulap jacheta impermeabilă. Ai de ales între hainele despre care abia îți dai seama că sunt impermeabile, până la pelerine de ploaie în adevăratul sens al cuvântului, în diverse modele și culori.

 

Nelipsitul denim

Un alt clasic al primăverii este geaca de blugi. Cu ce vine nou anul acesta? Se pune mai mult accent și pe alte culori și imprimeuri, nu numai albastrul cu care ne-am obișnuit. Cei cu spirit de artist pot opta pentru katanele cu diverse printuri, pentru a-și exprima cu mai multă ușurință personalitatea. Iar dacă simți că te-ai plictisit de croiala clasică a gecilor de blugi, alege un model mai diferit: cu mâneci bufante, cu franjuri sau cu umeri proeminenți.

Citește alte articole