Citește în 6 min 24 Mar 2021

Tu ai primăvara la picioare! Încălțăminte și accesorii de sezon

Autor: Georgiana
Timp de citire 6 min

Odată cu venirea primăverii, facem loc în dulapuri nu numai hainelor subțiri, ci și accesoriilor de sezon. Ai deja lista de dorințe pregătită? Vezi care sunt tendințele în materie de încălțăminte și accesorii din această primăvară!

Cu pași repezi spre vară – ce încălțări adăugăm în coș

Să începem revizuirea accesoriilor de primăvară cu încălțămintea. Contrar aparențelor, cele mai la modă modele din acest sezon pot fi oricum, dar NU plictisitoare. Femeile cărora le este greu să se despartă de modelele de iarnă pot alege cizme ușoare din piele sau lăcuite – neapărat cu vârful pătrat și toc victorian, care se vor potrivi perfect atât cu un trenci, cât și cu o haină de piele. În zilele mai calde, optează pentru pantofi cu toc geometric, sandale cu o panglică interesanta, curele subțiri sau  lănțișoare decorative din metal. Atât femeile, cât și bărbații nu pot lăsa deoparte modelul tipic primăvăratic – mocasinii. Mocasinii din acest sezon impresionează cu o talpă masivă, în timp ce adidașii sunt din ce în ce mai simpli, precum celebrele modele retro din anii 80 și 90.

Cele mai trendy genți din acest sezon

Trebuie să întâmpini primăvara cu o poșetă pe umăr! Cele mai frumoase modele sunt cele din materiale textile sau coșulețele, decorate cu lanțuri și cu texturi în relief sau matlasate. La foarte mare căutare sunt și formele trapezoidale și gentile tip shopper bag XXL – toate acestea fiind scăldate în culori suculente, ca de bomboane. Bărbații, dacă doresc să rămână în tendințe, pot alege o borsetă. În această primăvară, o purtăm nu numai în jurul taliei, ci și nonșalant pe umăr.

Câteodată soare, câteodată ploaie

Când ieși afară într-o zi ploioasă, acorzi îndeajuns de multă atenție umbrelei pe care o ai cu tine? Dacă nu, faci o mare greșeală. De ce să nu te folosești de umbrelă pentru a-ți pune în valoare ținuta, să facă și ea parte din stilizarea finală? Îți poți asorta umbrela în funcțile de culorile hainelor sau să fie model asemănător cu cel de pe eșarfa pe care o porți.

Și cum după fiecare ploaie iese soarele, să vorbim despre ochelarii de soare. Formele lentilelor care se vor purta în acest sezon sunt cele migdalate, pătrate și rotunde de inspirație retro.

Detalii mici care contează mult

Secretele unei ținute de succes se măsoară în detalii. Pe lângă încălțăminte, genți, pălării și ochelari de soare, bijuteriile joacă un rol deosebit de important. Surpiza acestui sezon sunt scoicile! Se pare că dorul de vară este foarte mare anul acesta, întrucât marile case de modă pun accentul deja pe accesoriile din scoici. Dacă ești genul mai conservator și elegant, bijuteriile delicate și subtile sunt și ele foarte căutate în această primăvară.

Un detaliu important este cureaua: jeanșii și fustele primesc un upgrade instant alături de acest accesoriu. Cele mai purtate în acest sezon sunt curelele cu cataramă expresivă, abstractă. Nu în ultimul rând, o ținută completă este dacă adaugi și un ceas la mână, chiar dacă folosim mai des telefonul pentru a verifica ora ?. Apropo de telefon, ce zici dacă îți iei o husă în ton cu primăvara? Husa telefonului a devenit un accesoriu fashion, de mult timp nu mai are doar caracter practic.

Citește alte articole