Citește în 3 min 06 Oct 2021

Lifespiration Starts Here: Izabela Sopalska-Rybak, una dintre protagonistele noii reclame Answear

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Lasă-te inspirată de puterea stilului de viață al femeilor curajoase, active și extraordinare. În fața ta este una dintre eroinele din spotul nostru „Lifespiration starts here”, pentru care nimic nu este imposibil!

Odată cu campania „Lifespiration starts here”, atenția noastră este asupra puterii femeilor din întreaga lume, indiferent de domeniul de activitate, culoare a pielii, orientare sexuală sau aspect fizic. Cel mai recent spot prezintă adevărate eroine pentru noi care ne inspiră la o viață mai frumoasă și care merită trăită la maxim. Ele trăiesc cu pasiune, impresionează prin forță și curaj, curajul să trăiască în propriile condiții. Una dintre eroine este Izabela Sopalska-Rybak: antrenor, activist social, președinte al Fundației pentru Persoane cu Dizabilități din Varșovia și jucător al echipei de Rugby pentru persoane în scaun cu rotile din Varșovia, Four Kings.

Cine este Izabela Sopalska – Rybak?

Izabela locuiește la Varșovia de când s-a născut. La 19 ani, a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, care 4 ani mai târziu a legat-o de scaunul cu rotile. Boala nu a împiedicat-o să finalizeze cu succes Școala de Fotografie sau să se implice în alte activități, cum ar fi antrenamentele de rugby (Izabela este singurul jucător femeie din echipa națională). Astăzi, prin acțiunile sale, ea motivează o mulțime de oameni să-și realizeze visele. Dacă ea a reușit, în ciuda tuturor piedicilor, înseamnă că și tu poți! În plus, se implică activ în schimbarea percepției oamenilor asupra persoanelor cu dizabilități – face tot posibilul pentru educația societății în acest sens, se luptă cu bariere (arhitecturale, sociale și de comunicare) și desființează mituri privind persoanele cu dizabilități.

Am întrebat-o pe Iza ce îi place să facă, ce o inspiră, ce o determină să acționeze, care este modul ei de a-și face visele să devină realitate și de a trăi în propriile condiții. Iată mai jos interviul acordat în exclusivitate pentru noi:

Ce te inspiră să-ți urmărești visele?

Disponibilitatea de a le face să se întâmple! Nimic nu este imposibil și atunci când îți dorești cu adevărat, știi cum să-l realizezi și îți pui în aplicare un plan care să te apropie de realizarea visului tău, până când reușești să-l realizezi. De asemenea, îmi place să vorbesc cu voce tare despre visele mele, pentru că datorită acestui fapt există o șansă mai mare să pot găsi o persoană care să ajute la realizarea acestui vis.

Cine este inspirația ta?

În jurul meu sunt mai mulți oameni care mă inspiră în diverse domenii. Cred că fiecare dintre noi are ceva care îi poate inspira pe ceilalți oameni să acționeze, deci merită să vă împărtășiți experiențele, cunoștințele și modalitățile de a vă ajuta să vă atingeți obiectivele.

Cum ai putea încuraja alte fete să-și urmeze visele – cum le-ai da curaj?

Există lucruri care vă ajută în viață, care vă fac mai ușor să vă atingeți visele și obiectivele. Colaborare, cererea ajutorului, gândire creativă. Ceea ce cred că funcționează este să fii și încăpățânat! Desigur, în mod rezonabil 😉 Dacă vreau cu adevărat să împlinesc un vis, mă străduiesc să-l împlinesc. Dacă cineva spune că este imposibil, caut diferite moduri de acțiune. Dacă dintr-un anumit motiv nu pot implementa niciunul dintre planuri de una singură, cer ajutorul! Oamenii sunt foarte bucuroși să ajute, trebuie doar să le cereți acest lucru. Și lucrând cu alte persoane, puteți obține mai multe beneficii, printre care noi prieteni.

Ce înseamnă pentru tine – „Girl Power”?

Perseverență, urmărirea unui scop, fiind tu însuți.

Citește alte articole