Citește în 6 min 10 Sep 2021

Anca Sînă Serea – Ambasador al colecției Girl Power

Autor: Georgiana
Timp de citire 6 min

Anca are o viață de poveste, iar în povești nu este totul roz. A reușit să depășeașcă momente dificile și a înțeles că în viață trebuie să ai răbdare cu tine și să te preocupi întotdeauna de sănătatea ta, fizică și mentală. Este mama a 6 copii minunați, se implică activ în campanii de binefacere și reușește să nu se lase pe ultimul loc într-o viață atât de aglomerată. Pentru noi, Anca este definiția colecției Girl Power. Am stat de vorbă cu ea înainte de lansarea colecției și vă invităm să o cunoașteți mai bine alături de noi.

Ești o sursă de inspirație pentru multe femei. Cum reușești să fii atât de plină de energie?

Mulțumesc pentru compliment. Mai am și momente în care nu sunt chiar atât de energică ? Dar am învățat să mă accept și să am răbdare cu mine și sufletul meu. Cred că nu este o noutate pentru nimeni faptul că îmi preiau energia de la copii. Ei sunt micile mele motorașe, cum îmi place să le numesc, ei mă motivează și mă țin mereu în priză. Căci, evident, nu poți să stai foarte mult timp într-un loc atunci când ai șase copii ?

Fiind implicată în atâtea activități profesionale și personale, cum reușești să ai grijă de tine? Găsești timp liber doar pentru tine? Ce activități te relaxează și te împlinesc în același timp? Ce le recomanzi femeilor care spun că nu reușesc aibă timp pentru ele?

Este adevărat, sunt implicată în multe activități, uneori mi-aș dori ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore. Am grijă de mine în primul rând printr-o alimentație sănătoasă, apoi folosesc cremele și produsele de întreținere din gama pe care am dezvoltat-o alături de Adrian și, din când în când, merg și la masaj. Încerc să găsesc timp liber, dar uneori acest timp este ori noaptea după ce toată lumea adoarme, ori dimineața devreme, înainte ca ei să se trezească. Îmi place foarte mult să călătoresc, să mă plimb, să citesc și să fac băi cu spumă și, desigur, să merg la shopping. Activitățile mele preferate sunt cele în care suntem cu toții în familie, fie că este vorba despre o simplă ieșire în parc sau o vacanță, în aceste momente mă relaxez și mă simt împlinită. Doamnelor și domnișoarelor care nu reușesc să aibă timp pentru ele le recomand să își găsească în fiecare zi măcar o jumătate de oră în care să se răsfețe cum doresc. Chiar dacă este vorba doar despre o emisiune care le relaxează, o carte care le place sau un pic de shopping.

Reflectând asupra vieții tale de până acum, ce te-a învățat fiecare etapă vieții? Care sunt lucrurile care contează cu adevărat in viață?

Fiecare din noi învață de la viață lucruri, odată cu trecerea timpului. Fie că avem parte de experiențe frumoase și vesele, fie că ne confruntăm cu experiențe mai puțin plăcute, este normal și natural să evoluăm și să reținem ce avem de făcut pentru a ne fi bine mai departe. Nu pot să vă spun pentru fiecare etapă în parte ce am învățat, dar cu siguranță am înțeles că cel mai important lucru este să fim sănătoși și să avem alaturi de noi oamenii care ne sunt dragi. Restul sunt, să zicem, detalii ?

Cum te-au influențat femeile din viața ta?

Mama mea a fost primul și cel mai important exemplu din viața mea. Ea m-a învățat că poți reuși orice, atâta timp cât îți dorești suficient de mult. A fost și este un model de putere și determinare, reușind singură să ne crească pe mine și pe fratele meu într-o perioadă în care mamele singure nu aveau același statut pe care îl au în prezent. Fiicele mele, Sarah, Ava și Leah, m-au învățat să fiu mai bună, mai înțeleaptă, mai răbdătoare și, desigur, să mă bucur de toate micile detalii din jurul meu, începând de la o buburuză și terminând cu o baltă plină cu apă…Iar prietenele mele, oameni dragi sufletului meu, mă inspiră să mă bucur de viață, să rămân feminină și să am grijă de mine, pentru că toate sunt niște doamne deosebite, care nu doar înțeleg, ci și dovedesc ce înseamnă să fii femeie.

Ce personalități feminine internaționale, contemporane sau din alte perioade te inspiră?

Nu pot să vă ofer nume, pentru că sunt prea multe ? Însă admir femeile care au avut ambiție și curaj într-o lume a bărbaților, femeile care au devenit pionieri în domenii dificile, dar și femeile care au grijă de casă și de familie, femeile care au putere să se afirme și să nu lase pe nimeni să le spună cine sau ce sunt. Admir femeile care încurajează alte femei și lasă deoparte invidia, preferând să emane bunătate și compasiune, într-o lume în care aceste calități par să devină slăbiciuni.

Pentru tine ce reprezintă fericirea?

Fericirea este pentru mine orice moment alături de copii și familie. Fericirea este atunci când ești mulțumit de tine însuți și când ești împăcat cu alegerile tale. Nu cred că fericirea trebuie să fie o stare continuă, însă este suficient să ai parte de câteva momente care să îți umple inima de bucurie în fiecare zi. Fericirea este iubirea pentru propria-ți persoană și pentru cei din jur, când poți să oferi din ceea ce ai, dar mai ales din suflet. Fericirea este când poți dormi împăcat că nu ai făcut rău nimănui și că ai încercat să faci doar bine.

Care a fost cel mai dificil moment pe care ți-l amintești și cum l-ai depășit?

Cel mai dificil moment din viața mea a fost acela în care am pierdut o persoană dragă sufletului meu. Nu știu dacă reușim vreodată cu adevărat să depășim astfel de momente, în sensul că rămâne mereu în suflet o urmă care nu dispare și nu se șterge niciodată. Dar în timp durerea se mai estompează. Sufletul se vindecă încet-încet, în fiecare zi câte puțin. Și înveți să fii mai puternic și că viața merge mai departe. Chiar dacă uneori ai senzația că va sta în loc…

Ce sfat le oferi femeilor care sunt în momentul în care se descoperă și încearcă să-și găsească drumul în viață?

Cred că aceste femei trebuie să aibă răbdare cu ele însele, să își asculte întotdeauna intuiția și inima. Acestea sunt niște momente cu adevărat magice, care te definesc ca om. Atunci când înțelegi care sunt lucrurile care te motivează, care sunt calitățile și defectele pe care le ai, ce aspirații ai în viață și ce vise ți-ai dori să vezi împlinite, ai realizat mai mult decât îți imaginezi. Le îndemn pe aceste doamne și domnișoare să nu se lase descurajate de nimeni și să lupte pentru ceea ce-și doresc. Căci merită.

Ce ai vrea să se știe despre tine, dar nu ai vorbit în public despre acest lucru?

Aș vrea ca lumea să știe că, desi mă numesc persoană publică sau vedetă, sunt și eu un om. Cu bucurii, tristeți, probleme. Nu sunt perfectă și nici nu îmi doresc să fiu. Însă înțeleg că prin prisma statutului pe care mi l-am asumat reprezint, cum ai zis, o sursă de inspirație, poate un model, și încerc să mă descurc cât pot de bine în toate situațiile. Cred că asta este cel mai important.

O puteți urmări pe Anca pe Instagram aici.

Colecția Girl Power se adresează femeilor puternice și celor care au nevoie de un mesaj de susținere din exterior. This Girl Can! Repetă-ți în oglindă acest lucru în fiecare zi și vei vedea cum viața se poate îmbunătăți doar din atâta lucru :-).

Tot profitul obținut din vânzarea colecției Girl Power este donat către Confederația Națională de Antreprenoriat Feminin din România.

Citește alte articole