Citește în 6 min 30 Jun 2017

Nicoleta Deliu, BCR: Studiile au arătat că împlinirea financiară vine atunci când împărțim banii între nevoi, economii și dorințe

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 6 min

Nicoleta Deliu - BCR Answeartoplady

Nicoleta Deliu coordonează departamentul de comunicare corporativă și afaceri comunitare din cadrul BCR, cel mai important grup financiar din România, și ne bucură enorm prezența ei în cadrul proiectul #AnswearTopLadies.

Lucrează în domeniul bancar de aproape 10 ani, dar și-a început cariera în domeniul publicitar. A fost, timp de 8 ani, și președintele filialei de tineret a celei mai importante organizații care sprijină tinerii profesioniști din marcomm, IAA România. Mai mult, de-a lungul timpului Nicoleta s-a implicat în foare multe proiecte non-guvernamentale și de voluntariat, pentru a ajuta, prin cunoștințele și implicarea ei, societatea civilă din România.

Am vrut să o cunoaștem mai bine pe Nicoleta și să aflăm mai multe detalii despre preferințele ei vestimentare, dar și micile plăceri ale vieții.

(A): Când spui stil vestimentar, la ce te gândești?

N.D.: Simplu, mă gândesc la momentele de chin din fiecare dimineață ?. Pentru mine stilul vestimentar înseamnă ce alegi să porți în așa fel încât să te simți bine – și asta poate să însemne să te simți comod și / sau să te simți sexy, sau orice combinație între cele două.

 

Nicoleta Deliu - BCR Answeartoplady(A): Atunci când ești la birou, ce stil vestimentar alegi și de ce?

N.D.: Eu lucrez în bancă. Asta pune un anumit gen de presiune și pe modul în care trebuie să mă îmbrac. În general, sunt adepta unui stil mai casual, dar cred că cei 9 ani (!!! ?) de bancă și-au pus amprenta destul de serios pe garderoba mea.

Pe de altă parte, sunt o femeie destul practică și în permanență în mișcare – asta înseamnă că am nevoie de libertate și hainele pe care le port trebuie să se potrivească la stilul meu de viață și de lucru. Nu pot să port costumele clasice, și încerc să adaptez stilul casual cât de mult și să fie totuși potrivit pentru un mediu de business. Încerc întotdeauna să adaptez elemente care să contrasteze cu restul ținutei – brățări foarte colorate, pantofii, chiar și părul ?.

 

(A): În moda, ce îți place cel mai mult? Ai anumite preferințe și dacă da care sunt acestea?

N.D.: Tot ce este interesant și comod în același timp. Și în general combinațiile dintre mai multe stiluri – îmi sare în ochi imediat tot ce este un pic diferit.

 

(A): Atunci când îți alegi un accesoriu nou sau un anumit articol vestimentar, ce element este cel mai important în alegerea făcută și de ce?

N.D.: Mă gândesc când aș putea să port obiectul respectiv și în ce variante pot să-l combin. Prima oară văd culoarea la haine, deși de cele mai multe ori aleg haine în alb negru pentru a le asorta mai ușor și pentru că, de ce nu, chiar par mai interesante.  Totuși, chiar și la o vestimentație mai puțin colorată, am întotdeauna accesorii în nuanțe puternice, brățări, coliere sau șuvițele din păr.

Acum, de exemplu, cele mai multe haine le cumpăr on-line  – Google și Facebook au înțeles asta foarte bine și 90% dintre reclamele pe care le vad on-line sunt despre pantofi, rochițe și cămăși, iar asta face ca shoppingul on-line să fie și mai ușor. Nu am nevoie de multe argumente pentru a mă convinge, o poză drăguță cu o rochie colorată și șansele sunt foarte mari să scot cardul!, Un exemplu: într-o seară târziu, mașina de spălat mai avea doar 10 minute până la terminarea programului. Eu mă uitam pe net ca să nu adorm și am văzut o reclamă la un site de fashion, am intrat, și până a terminat mașina de spălat am și comandat 3 perechi de pantofi.

Nicoleta Deliu - BCR Answeartoplady

(A): Ți-ai găsit vreun style icon? Cum te inspiră acesta?

N.D.: Este greu de răspuns. Nu cred că am o persoană pe care să o urmăresc propriu-zis. Cred că cel mai mult mă inspir de la colegele mele din bancă.  Am multe colege în clădirea în care lucrez, merg pe holuri între diferite întâlniri și de multe ori îmi cad ochii pe o pereche de pantofi foarte interesant asortată la un outfit office, sau diferite elemente care fac o ținută să fie una specială. Îmi plac în mod deosebit toate ținutele care au un twist diferit.

 

(A): Ce te pasionează cel mai mult?

N.D.: Cred că eu trăiesc foarte intens tot ceea ce fac. Nu prea există jumătate de măsură pentru mine. Asta transformă o mare parte din ceea ce fac în pasiune. În job-ul meu, asta se traduce foarte mult în faptul că reușesc să fac multe lucruri utile pentru mulți oameni.

Și cred că am reușit să fac multe lucruri de care sunt foarte mândră, tocmai pentru că am pus mult suflet în ele. Și pentru că tot vorbim de haine, subiect care golește de cele mai multe ori cardul doamnelor, am demarat anul trecut un important program de educație financiară pentru români. Este genul de program în care vorbim despre câți bani avem și cum împăcăm dorințele imediate cu realizarea unor planuri de viață mai mari. Evident, că de fiecare dată femeile vin și spun, aș vrea tare mult să pun bani deoparte pentru un anumit lucru, dar văd perechea aceea de pantofi minunată și e greu să mă abțin. Și ce le spunem de fiecare dată este că, pentru a avea o viața financiară împlinită, trebuie să fie mai întâi foarte conștiente de banii pe care îi au, să își pună banii pe hârtie, să aibă o imagine foarte clară despre cât câștigă și cât cheltuie. După ce au această imagine clară, studii psiho-sociale au arătat că împlinirea financiară vine atunci când împărțim banii între 50% pentru nevoi, 20% pentru economii și 30% pentru dorințe. Asta înseamnă că există întotdeauna bani și pentru micile plăceri ale vieții, care se transformă în mari plăceri atunci când vorbim despre o pereche de pantofi foarte cool sau o rochie care-ți vine perfect.

Și pentru că am vorbit și de marile plăceri – îmi place să călătoresc foarte mult. Am fost deja pe 6 continente și cred că este foarte frumos să descoperi culturi și oameni și stiluri de viață. Te repune, pe tine, ca individ, într-un alt context, îți mărește foarte mult perspectiva și înțelegi cumva că ești parte dintr-un mecanism mult mai mare decât ești obișnuit să vezi în jurul tău.

Nicoleta Deliu - BCR Answeartoplady

(A): Un make-up perfect este complementar unui stil vestimentar impecabil. Care sunt produsele de care nu te poți lipsi?

N.D.: Crema de ochi și de față, anticearcăn, BB Cream, pudră, mascara și blush și 5 minute în fiecare dimineață ca să le aplic.

 

 

Interviul face parte din proiectul #AnswearTopLadies, susținut și de  Sephora și Beauty District .

Credit foto: Alin Dobrin

Spațiu sedință foto: Maison 13

Vestimentație: Nicoleta Deliu.

Pantaloni Only – Alex
Pantaloni din colectia Only.

Citește alte articole