Citește în 4 min 22 Dec 2022

Pregătiri de Crăciun – cum să aduci atmosfera Crăciunului în casa ta

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

În câteva zile vom sta la masa de Crăciun și ne vom bucura de timpul petrecut cu cei dragi, familie, prieteni, vom urmări împreună luminile din brad și vom savura turtă dulce, iar pe fundal se vor auzi colinde și cântece de Crăciun. Chiar dacă omul este cel care sfințește cu adevărat locul, există câteva artificii prin care poți să faci ca spiritul Crăciunului să fie amplificat în casa ta. Iată care sunt acestea:

Regele Crăciunului

Lasa-l să strălucească! Bradul de Crăciun este un must-have și adesea cel mai frumos decor pentru sărbători. Nu numai copiii, ci și adulții așteaptă cu nerăbdare să-l împodobească în fiecare an. Cum decorezi un brad de Crăciun? Această sarcină este o adevărată probă de creativitate și design. De la ornamente DIY, nuci aurite și felii de portocale uscate, până la creații mai elaborate pentru brad… Posibilitățile sunt multe. Dacă doriți să vă faceți bradul de Crăciun premium, alegeți decorațiuni de calitate – acestea vor rezista mulți ani. Am fost captivați de sugestiile de la brandurile daneze de top: OYOY, Bloomingville sau Madam Stoltz. Produsele lor sunt realizate din materiale naturale precum lemnul, țesături de bumbac sau sticlă și se caracterizează prin simplitatea scandinavă, combinând elemente clasice și moderne. Colecția include globuri de sticlă în nuanțe tradiționale de auriu și roșu, precum și modele bogat decorate cu dantelă și paiete. Cei care preferă să opteze pentru altceva decât globuri, pot agăța bastonașe de vată de zahăr și decorațiuni din lemn asemănătoare cu spărgătorul de nuci în bradul lor. Figurinele decorate cu aur și argint vor constitui și un cadou original de Crăciun pentru adulți, copii și colecționari.

În jurul mesei de Crăciun

Masa este mijlocul acțiunii în ziua de Crăciun. Aici se va petrece ziua de Cărciun, așa că merită o atenție deosebită – nu doar când vine vorba de selecția de bunătăți de Crăciun. Pentru a sublinia atmosfera specială a zilelor de decembrie și pentru a sărbători apropierea cu familia, merită să aveți o veselă elegantă. Cea mai populară culoare este albul, care evocă puritatea și albul zăpezii. Prea clasic? Ați putea lua în considerare și alte opțiuni în culori mai puțin standard, care încorporează motive festive. Aruncă o privire la minunile de porțelan scăldate în nuanțe de roșu și auriu de la Villeroy & Boch. Colectia de Crăciun a brandului nu duce lipsa de farfurii mari și de desert și seturi de cafea.

Arome și parfumuri festive

Nu ne putem imagina Crăciunul fără lumânări parfumate! Acestea pot crea o atmosferă de sărbătoare în toată casa în câteva secunde. Se găsesc cu modele specifice de sărbători, de mari sau mici dimensiuni, ideale pentru a fi puse pe masa de Crăciun. Strălucirea și căldura lor magică fac ca încăperea să prindă viață, indiferent de vremea de afară, și am dori să le păstrăm aroma în casa noastră cât mai mult timp posibil. Atunci când alegeți lumânări parfumate, merită să optați pentru lumânări de soia, care vor răspândi o aromă plăcută, deloc copleșitoare și, în același timp, vor fi mai prietenoase pentru sănătate decât lumânările tradiționale cu parafină. Mai mult, odată ce s-au ars, borcanele lor pot fi folosite ca recipiente pentru depozitare. Toată lumea asociază Crăciunul cu un miros diferit: ar putea fi mandarine, miros de turtă dulce proaspăt coaptă, ciocolată caldă sau vin fiert. Gama de arome de Crăciun este vastă și cu siguranță vei găsi ceva pentru toată lumea.

Decorațiuni în fiecare încăpere

Nimic nu te pune în starea de spirit mai mult decât să vezi decorațiuni de Crăciun care te așteaptă în fiecare colț al casei tale. Atunci când îți pregătești casa de Crăciun, nu uita de uși, scări sau dulapuri și pervazuri. Chiar și câteva crenguțe de brad într-o vază sau un suport de lumânare în formă de casă din turtă dulce sunt suficiente pentru a face spațiul să se simtă instantaneu special și pentru a ne face serile de Crăciun de acasă mai plăcute.

Citește alte articole