Citește în 2 min 30 Oct 2019

Romantismul gotic – ținute de Halloween

Autor: Georgiana
Timp de citire 2 min

 Te pregătești de petrecerea de Halloween? Ai nevoie de o ținută gotică, cu multă dantelă și mult negru. Vezi ce haine se potrivesc stilului gotic!

Tendințele gotice apar de multe ori pe podium, mai ales în prezentările casei de modă Dior. Totuși, în acest sezon, romantismul gotic s-a răspândit la o scară de neimaginat. În sezonul toamnă-iarnă 2020 putem remarca acest curent în aproape fiecare colecție vestimentară. Forțele întunecate au cucerit branduri precum Dior, Givenchy, Miu Miu, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Celine și mulți alți designeri. Culorile negre sunt însoțite de elemente din piele, velur și … dantelă. Romantismul gotic este o alternativă foarte bună dacă nu ești fanul tendințelor neon din acest sezon.

Rochie gotică

Hainele gotice din acest sezon sunt pline de senzualitate, mister și erotism. Este importantă textura materialului, amestecul de diferite structuri, inclusiv blana artificială, pielea ecologică și dantela, care dezvăluie ușor corpul. Reprezentantiv pentru acestă tendință este rochia, disponibilă în mai multe versiuni. Poate fi o combinație de puf și dantelă, amintind astfel de o rochie funerară victoriană. Se poate îndrăzni puțin pentru un plus de senzualitate – expune-ți decolteul și picioarele lungi. Umerii proeminenți precum cei ale hainelor de vrăjitoarei sunt, de asemenea, un element gotic.

1.Red Valentino   2.Answear   3.Red Valentino   4.Answear

Accesorii gotice

Stilizarea gotică trebuie completată de accesorii. Colanții negri cu o varietate de modele din dantelă sunt obligatorii aici, la fel ca și bijuteriile cu motive gotice. De asemenea, pantofii nu pot fi prea delicați – pe lângă tocurile extrem de înalte, poți opta pentru cizme masive, inspirate din moda anilor ‘90.

1.Diesel   2.Red Valentino   3.Silvian Heach   4.Silvian Heach

Citește alte articole