Roxana Voloșeniuc, despre moda actuală – ”Nici prea sport, nici prea elegant”

Mă revolt de multe ori împotriva acestui curent “laid-back” din modă, (asta ca să folosesc un eufemism pentru “fără inspirație”). Vorbeam de curând cu un respectat designer român, poate unul dintre cei mai vechi și creativi pe care i-a avut vreodată România și care azi are și o emisiune TV. Îmi spunea supărată că, dacă în anii trecuți își făcea selecțiile de imagini de la show-urile unor case mari de modă precum Balenciaga sau Celine, azi creativitatea și moda sunt atât de reduse încât a ajuns să aprecieze colecțiile unor designeri la care până nu de mult nici nu se uita. Închizând paranteza, această democratizare a modei are și părțile ei bune.

În primul rând, nu te mai simți încorsetat. Tocurile nu mai sunt atât de înalte, rochiile “feminine” au cam dispărut și au fost înlocuite de niște “saci” în care te simți comod, puloverele de cașmir au azi prețuri precum un hoodie pe care stă inscripționat un brand celebru etc. Și, pentru că trăim niște vieți normale în care fuga cotidiană chiar face parte din rutina noastră și acest fast forward nu se aplică doar la jocurile de pe computer, ci și în realitate, această simplificare a modei ne ajută fără doar și poate. Ideea este, însă, să nu facem exces.

Îți dau un exemplu: am fost foarte bucuroasă când am aflat acum vreo două sezoane că se poartă gecile mari, pufoase, groase (eu fiind de fel foarte friguroasă, dar în același timp urând puloverele pentru că nu le prea suport pe piele). Deci cumva perspectiva de a fi la modă fără să îngheț și de a mă simți comod mi se părea foarte cool. Asta nu înseamnă, însă, că mă voi îmbrăca în trening și îmi voi pune o geacă călduroasă peste el. Nuuu…Mă îmbrac în “rochie de seară” și peste ea îmi arunc o geacă voluminoasă. Sau mă îmbrac în trening/hoodie și îmi accesorizez cele mai cool bijuterii, fac un efort și mă machiez/coafez mai apasat…

Pe scurt, trebuie să-ți echilibrezi ținuta. Niciodată nu pleca de acasă prea sport sau prea elegant. Mă rog, tu poți pleca, dar nu vei fi cool.

Sezonul ăsta, am văzut câteva geci care mi-au plăcut mult, mai ales că sunt colorate – un alt aspect pe care îl apreciez la noua geaca a sezonului.

Author: Roxana Voloșeniuc

Redactor-Șef @ Elle Romania