Stilul casual la femei

tinute casual

Stilul casual nu este cel mai ușor de definit, pentru că acesta înglobează piese vestimentare din mai multe stiluri care, îmbinate, pot transforma ținuta de zi cu zi într-una casual.

Acesta a devenit din ce în ce mai folosit de către femei odată cu câștigarea terenului de către egalitatea între sexe și diversificarea meseriilor femeilor. Începând să aibă și ele acces la meserii care până atunci erau dedicate bărbaților, și-au schimbat și stilul de îmbrăcăminte. Dacă până atunci majoritatea ținutelor erau bazate pe rochii lungi, doamnele au început și ele să își schimbe stilul de îmbrăcăminte, începând să poarte pantaloni și chiar pantofi fără toc.

Introducerea a fost făcută, acum îți vom spune ce anume se încadrează în stilul casual la femei. Desigur, acestea sunt niște sfaturi general valabile, urmând ca ținutele pe care le vei alege când ai de îmbrăcat acest stil să fie accesorizate în funcție de personalitatea ta și de ceea ce ți se potrivește.

Ținutele casual pot fi adoptate într-o multitudine de circumstanțe, cum ar fi mersul la job zi de zi, zile de naștere sau weekenduri împreună cu familia și prietenii.

Fiind mai puțin pretențios față de alte stiluri de îmbrăcăminte, acesta îți va oferi mai mult loc de mișcare din toate punctele de vedere.

tinuta casual de toamna

Cum mă îmbrac casual?

Spuneam în rândurile de mai sus că stilul casual s-a dezvoltat o dată cu emanciparea femeilor. Dar asta nu înseamnă neapărat că nu vom mai purta fuste sau rochii atunci când vrem să adoptăm acest stil.

Stilul casual este format atât din ținute cu fuste și rochii, cât și cu pantaloni. Materialele preferate sunt cele vaporoase, lejere sau jeans. Uită de hainele foarte strâmte sau office și de pantofii cu toc de asemenea.

tinuta casual dama tinuta casual dama tinuta casual dama

Alege să porți culori îndrăznețe sau patternuri cum ar fi dungi sau carouri, pentru că acestea sunt cele care definesc cel mai bine stilul casual. Evită, totuși, să amesteci prea multe patternuri sau prea multe texturi, pentru că nu vor da bine împreună.

Chiar dacă stilul casual este unul mai permisiv, asta nu înseamnă că vom putea asocia ce prindem în mână prima dată când deschidem ușa dulapului.
După cum spuneam, stilul casual se pretează multor ocazii.

De exemplu, dacă la birou ai parte de un casual friday, cum se poartă mai nou în companii, cel mai bine se potrivesc o pereche de jeanși, un tricou și o pereche de sandale sau balerini, dacă e vară. Puloverele sunt și ele la mare căutare în sezonul rece, alături de bocanci sau cizme cu talpă joasă.

Dacă însă mergi la o zi de naștere, o fustă scurtă și colorată se va potrivi numai bine cu un top uni și o pereche de sandale joase.

accesorii casual

Accesoriile potrivite unei ținute casual

Accesoriile pe care le vei asorta stilului casual sunt departe de a fi elegante. Lasă în cutia de bijuterii cerceii și pandantivele sclipitoare și alege accesoriile colorate și funky.

Dacă la birou obișnuiești să mergi cu un rucsac sau o geantă de laptop, poți să le lași acasă în dulap și să alegi o traistă colorată, un rucsac la fel sau, de ce nu, vedeta verii de la festivaluri, borseta.

incaltaminte casual

Încălțămintea

Spuneam și în rândurile de mai sus că încălțămintea ideală este cea fără toc sau fără talpă înaltă. Alege sandalele, balerinii, mocasinii sau tenișii. Pe timp de iarnă îți recomadăm bocancii sau cizmele fără toc.

Tu ce alegi să porți când vine vorba de stilul casual?

 

Credit foto: unsplash.com

Author: Ratiu Monica

Ginger. Cat lover. Social media enthusiast.