Citește în 3 min 17 Aug 2018

Stilul casual la bărbați

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 3 min

casual wondering

Stilul casual este probabil cel mai des întâlnit în garderoba oricui, fie că vorbim despre doamne sau despre domni.

În articolul de azi ne vom concentra pe ceea ce înseamnă stilul casual sau smart-casual în vestimentația domnilor.

Indiferent ce ținute ai avea în garderobă, cu siguranță vei găsi combinații care să se potrivească stilului casual. Partea bună a poveștii este că nu trebuie să mergi în magazine speciale să îți cumperi haine care să se potrivească acestui stil și, mai mult decât atât, combinațiile sunt bine venite. Astfel, din 5 tricouri, 2 perechi de pantaloni și 2 de pantofi poți să creezi ținute diferite în funcție de ocaziile ivite.

Să vedem, așadar, unde se pretează stilul casual.

tinuta casual de birou

Tinute casual pentru birou

Chiar dacă ai o poziție de conducere sau nu, stilul smart casual este unul pe care să îl adopți zi de zi la birou.

Fie că optezi pentru o cămașă sau un tricou polo alături de o pereche de jeans sau orice alți pantaloni, te asigurăm că nu vei da greș. Trebuie însă să ții cont de patternurile pe care le au piesele vestimentare: dacă alegi o cămașă sau un tricou în dungi de exemplu, pantalonii trebuie neapărat să fie uni. Asta ca să nu te trezești că arăți ca un pom de Crăciun.

casual outfitTinute casual pentru o zi de naștere

Dacă pe invitația pe care ai primit-o pentru o zi de naștere sau prin viu grai nu ți s-a spus că trebuie să adopți un anumit stil – elegant, black tie, sport etc -, cea mai bună și mai la îndemână variantă este să mergi pe mâna stilului casual. Aici poți să alegi, din nou, o cămașă colorată, de exemplu sau un tricou. De asemenea, poți să alegi și o pereche de pantaloni scurți, dacă sezonul îți permite.

Desigur, nici cu această ocazie nu trebuie să uiți de texturi și patternuri și să le alegi în așa fel încât să nu fie o discrepanță foarte mare între acestea. De exemplu, materialele de vară nu se vor potrivi cu o pereche de bocanci. La fel cum nici iarna nu vei purta teniși. Dar ajungem și la discuția despre încălțăminte.

Ținute casual de purtat în clubcasual club outfit

A treia ocazie în care poți adopta un stil smart este o ieșire în club. Desigur, asta dacă localul în care alegi să mergi nu impune un dres code anume sau nu are loc o petrecere privată.
La fel ca și la celelalte ocazii, cămășile și pantalonii sau jeanșii sunt cea mai bună alegere.

Încălțăminte casual pentru domni

Bine-nțeles, nicio ținută nu poate fi completă fără încălțăminte. Dar care este cea potrivită stilului casual?

Desigur, la fel cum și hainele sunt îmbrăcate în funcție de sezon, așa facem și cu încălțămintea.
Stilul casual fiind unul destul de versatil, permite încălțarea unei game variate, în funcție de anotimp: de la teniși, la mocasini sau bocanci.

casual outfit

Propuneri de accesorii

Nici de accesorii nu trebuie să uităm atunci când vorbim de un stil casual.

Ceasul, cureaua sau rucsacul nu ar trebui să lipsească din garderobă. De asemenea, și acestea trebuie să se încadreze în stil și nu veți alege unele elegante.

Tu ce alegi să porți când vine vorba de stilul casual?

Citește alte articole