Citește în 3 min 22 Dec 2023

Stilul Vintage – cum să combini articolele și de unde să le cumperi?

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Hainele în stil vintage sunt produse care vor pune în valoare orice stil. Ele pot fi găsite nu numai în magazinele second-hand, ci și în magazinele de epocă sau cele actuale. Unde mai exact ar trebui să cauți astfel de oferte? Te întrebi cu ce poți purta hainele cu aspect vintage? Află mai multe despre stilul vestimentar vintage. Citește articolul nostru pentru mai multe sfaturi despre cum să creezi look-uri retro unice.

Stilizarea hainelor cu aspect vintage

Stilurile vestimentare vintage au o mulțime de fani. Hiturile vintage revin în garderoba noastră și devin un candidat serios pentru tendințele actuale, venite direct de pe podiumuri. Mulți oameni iubesc „lucrurile cu suflet”. Asociem modurile retro cu deceniile trecute și nu e de mirare, pentru că în cele mai multe cazuri sunt modele originale care datează de câțiva ani. Hainele vintage sunt ținute autentice care au fost produse în urmă cu cel puțin 20 de ani. De cele mai multe ori, aceste articole provin din perioada anilor 70-90.

Stilul vintage pentru bărbați

Stilul vintage din garderoba masculină este asociat în principal cu ținutele cool. Trenciurile retro, jachetele de aviator și pălăriile din piele sunt, în ciuda aparențelor, potrivirea perfectă pentru ținutele contemporane, urbane. Vintage American combină cu succes diferite subculturi ale modei din colțuri complet diferite ale lumii, așa că atrage foarte mulți oameni. Preferi o referință mai elegantă? Mocasinii, bretelele, sacourile și vestele în carouri pentru bărbați sunt o necesitate pentru o ținută actuală.

Îmbrăcămintea pentru bărbați în stil vintage include și pulovere moi, o haină diplomatică și costume din trei piese. Adepții ar trebui să se inspire din moda anilor 1960 și 1980. Referințele la trecut sunt variate: tricourile și gecile cu logo sunt preferate de bărbați de toate vârstele, la fel ca și sacourile cu petice pe coate. Merită să adaugi ceva contemporan ținutei pentru a căpăta un aspect interesant.

Stilul vintage este extrem de variat, de la modele confortabile, sportive, la cele foarte elegante. Important este că prin stilul vintage îți poți sublinia propriul stil individual. Nu-ți fie frică să te joci cu moda. Îmbrăcămintea vintage este inspirată în principal din cultura pop. Limitează-te la maximum două piese, adaugă câteva articole contemporane și vei obține o combinație foarte interesantă.

Stilul vintage pentru femei

Stilul vintage în îmbrăcămintea de damă este perfect pentru ținutele de zi de zi, pentru serviciu sau pentru ieșirile în oraș. În astfel de ținute poți alege accesorii clasice și totuși să ai un aspect puternic. Dacă te hotărăști să optezi pentru contraste, este cu siguranță o idee mai bună să folosești ceva original. Fă-o cu sensibilitate, totuși, pentru a nu părea grotesc.

Pantofii retro de damă revin frecvent pe podiumuri, la fel ca și alte accesorii. Cu toate acestea, rochiile merită cea mai multă atenție. Rochiile vintage pentru femei sunt în principal evazate, cu brâu, plisate, cu corsete și mulate. Pantalonii cu croi larg și talie înaltă vor cuceri multe inimi, iar cămășile albe cu guler fantezist sunt piese vestimentare care vor transforma considerabil ținutele de birou. Ansamblurile Boucle te vor duce la următorul nivel de modă. Stilul vintage în îmbrăcămintea pentru femei include tot felul de cardigane și pulovere cu o țesătură groasă. Anii 1950, 1970, 1980 și chiar anii 1990 sunt perioade sentimentale pentru mulți, din care se poate extrage o mulțime de inspirație. Jachetele de damă bomber supradimensionate, modele din piele și cojoc îți vor transporta literalmente look-ul înapoi în timp.

De unde să cumperi haine în stil vintage?

Nu tuturor le place să caute prin piețele de antichități sau prin buticuri second-hand. Este nevoie de timp și de multă răbdare. De unde să cumperi haine în stil vintage? Există tot felul de colecții disponibile pe Answear.ro și destul de multe chilipiruri, de la companii premium până la lanțuri de magazine. Interesant este că multe dintre ele oferă haine în stil vintage, pe lângă accesorii, inclusiv curele de damă cu aspect vintage.

Când alegeți haine pentru ținute vintage, alegeți produse din denim, rochii fluide, romantice și tricoturi cu o țesătură interesantă. Cămășile cu imprimeuri neobișnuite merită și ele să fie luate în considerare. Veți fi surprinși de modul în care stilul hainelor vintage se transformă, așa că să nu vă fie teamă să revedeți tendințele îndrăgite dintr-o epocă trecută.

 

Citește alte articole