Citește în 4 min 06 Dec 2023

Modă masculină: tendințe de top din sezonul iarnă 2023/2024

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Iarna aceasta, moda demonstrează că merită să privim tendințele globale prezentate pe podiumuri. Multe dintre propunerile designerilor de renume mondial sunt potrivite pentru a fi purtate zi de zi. Care sunt tendințele sezonului de iarnă 2023/2024 în moda pentru bărbați?

Moda masculină pentru iarna aceasta se bazează pe o combinație de clasic și contemporan. Costumele, jachetele și pantalonii perfect croiți revin în tendințe. În plus, modelele care au fost caracteristice deceniilor trecute devin din nou populare. Tendințele includ și o privire proaspătă asupra modei casual și sportive pentru bărbați. La ce tendințe să fim atenți în noul sezon?

Smart casual în sezonul de iarnă 2023/2024

Creatorii de modă din acest sezon se concentrează mai ales pe confort și comoditate. Acesta este motivul pentru care smart casual este în fruntea tendințelor din sezonul iarnă 2023/2024. Eleganța sportivă permite o mare libertate în combinarea diferitelor articole vestimentare.

Cum te îmbraci smart casual? Pur și simplu poartă un sacou, pantaloni de trening de calitate, o cămașă cu cravată și adidași din piele. Pentru o altă ținută, combină o bluză sport, pantaloni chinos, șapcă de baseball și un palton lung din lână.

Smart casual, spre deosebire de formal, vă permite să combinați culori mai vibrante și modele mai îndrăznețe. Prin urmare, este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să experimenteze cu stilul lor. Unde poți găsi haine pentru a crea un look smart casual? Vei găsi produse la branduri precum Boss, Kenzo și Moschino.

Pulovere de lână

În moda masculină de iarnă, elementele care ies în evidență cel mai mult sunt texturile articolelor de îmbrăcăminte. Un material cu o țesătură interesantă este foarte important, mai ales atunci când vorbim despre pulovere. Modelele din țesături rezistente, de bună calitate, nu se vor demoda niciodată și sunt, de asemenea, foarte practice.

Un material care ne îmbunătățește semnificativ confortul termic pe timp de iarnă este lâna. Puloverele din lână cu model structurat ar trebui să facă parte din garderoba fiecărui bărbat. Sunt stilate și te protejează atât împotriva pierderilor de căldură în lunile reci, cât și împotriva supraîncălzirii atunci când temperature crește ușor.

Alternativele la lână sunt bumbacul și cașmirul. Ambele materiale sunt plăcute la atingere și călduroase, sunt respirabile și naturale. Cu cât procentul de lână, bumbac sau cașmir este mai mare, cu atât mai bine. Acest lucru se datorează faptului că îmbrăcămintea va rezista mai mulți ani la rând și materialul nu se va deforma în timp.

Paltonul bărbătesc

Sezonul acesta, paltoanele pentru bărbați, scurte și cu croială dreaptă, își reiau locul în garderobă. Modelul cel mai popular din acest sezon este paltonul lung din lână, în culori închise. Atunci când alegi o haină de iarnă, optează pentru modele din lână în nuanțe de gri, bleumarin și negru. Ele pot fi asortate cu ușurință atât cu un styling de zi cu zi, cât și cu cel office. Paltoanele lungi sunt disponibile și în ofertele Calvin Klein și United Colors of Benetton.

Clasic cu inspirație modernă

Eleganța britanică este în fruntea tendințelor pentru sezonul de iarnă 2023/2024, cu costume, paltoane și geci perfect croite în culori și modele clasice, acestea fiind prezentate pe podiumuri de Dior și Kenzo. Designerii s-au inspirat din stilul domnilor englezi și au introdus în tendințe imprimeul britanic în carouri, în nuanțe de bej.

Costumul s-a transformat formidabil în acest sezon. Au revenit în tendințe sacourile cu două rânduri de nasturi, cu croi lejer, stilul anilor `90. Atunci când alegeți un costum care să fie la modă mai multe sezoane, merită să acordați o atenție deosebită materialului. Lâna finisată cu mătase se așază perfect pe corp și este extrem de confortabilă. De asemenea, nu trebuie să vă fie frică de o cantitate mică de fibre sintetice: acestea fac ca paltonul să fie mai ușor de întreținut și mai puțin predispus la șifonare.

Reîntoarcerea stilului anilor ‘90

În timp ce vorbim despre moda din deceniile precedente, haideți să aruncăm o privire mai atentă la revenirea tendințelor stilului anilor `90. Pentru bărbați, influența grunge este foarte populară în acest sezon. Pantalonii rupți, hanoracele și puloverele largi, cămășile de flanel, jachetele largi și gecile de piele revin în atenția publicului. Dacă ai de mult timp aceste haine și accesorii în dulap, este timpul să le scoți la lumină și să le porți în fiecare zi. Mărcile precum Gucci, Givenchy, AllSaints și Dr.Martens au niște propuneri foarte bune pentru acest stil.

Citește alte articole