Citește în 5 min 26 Apr 2021

Summer Trends – Primele tendințe ale verii 2021

Autor: Georgiana
Timp de citire 5 min

Care sunt tendințele în modă pentru această vară? Hai cu noi într-o primă călătorie prin lumea modei din această vară: 5 tendințe pe care le-am observat pe podiumuri și în ofertele brandurilor de top. Se vor potrivi aceste trenduri în garderoba ta?

Confortul pe primul loc

Trebuie să recunoaștem că toată planeta s-a îndrăgostit de trening în ultimul an. Dorința de confort este împărtășită de cele mai cunoscute branduri (exemplu – Max Mara Leisure, care a apărut recent și pe site-ul nostru). Ultimele tendințe ale modei se concentrează pe asigurarea libertății de mișcare și confortului. Așadar, poți alege între un model de trening clasic dar cu un accesoriu extra precum o margine de tul, hanorace lungi ce pot fi purtate și ca rochie sau accesorii sportive ce pot fi purtate și în ținutele tale de zi cu zi. Vara vom înlocui adidașii cu sandale sportive, flip-flops cu platformă și flip-flop-uri „gonflabile”, mai exact … papuci ?.

Pasteluri de bomboane

Cum să îndulcim ultimele luni de incertitudine, lipsă de socializare și timpul oprit în loc între cei patru pereți ai casei? Designerii au ales culorile delicioase ale bomboanelor și sorbeturilor de înghețată pe care le-au transferat pe haine și accesorii. Nuanțele pastelate se regăsesc pe sacouri pentru femei, rochii, treninguri, jachete ușoare și chiar jeanși. Pe lângă delicatul roz, sunt foarte populare nuanțele de lavandă, lămâie, mentă și albastru deschis. Purtăm culori pastelate din cap până în picioare alegând o singură culoare sau jucându-ne cu nuanțele, creând o ținută subtilă multicoloră care să te inspire la un desert de vară.

Costumul feminin

Îți lipsesc vremurile când trebuia să fii eleganta la birou? Vara aceasta ne întoarcem la eleganță discret și în condiții noi. În primul rând, ideile menționate înainte, legate de confort, contează și aici. Prin urmare, costumele potrivite și fustele sunt înlocuite cu forme supradimensionate, lăsând deoparte modelele mulate, pentru un plus de libertate de mișcare. Sacourile largi, cu umeri puternic accentuați, la fel ca în anii 1980, sunt foarte populare în acest sezon. Le combinăm cu pantaloni largi, creând astfel un costum modern pentru femei. În același timp, nu ne temem de soluții îndrăznețe și de încălcarea regulilor codului vestimentar: poți purta un crop-top sclipitor pe sub sacou, pantalonii eleganți pot fi asociați cu tocuri înalte și hanorac, iar culorile suculente de vară înlocuiesc griurile tradiționale de birou și nuanțele de bleumarin plictisitoare.

Revenirea fustei mini

Tendințele modei de vară surprind cu eclecticism și un joc de contraste. Pe de o parte, avem pantaloni largi și rochii lungi romantice, pe de altă parte – fuste mini. Modelele scurte revin după mai multe sezoane. Stilurile trapezoidale cu talie mai înaltă, care alungesc perfect figura devin din ce în ce mai populare. Fusta mini pentru vara 2021 nu este provocatoare, ci mai degrabă se referă nostalgic la anii ’60. Dezvăluind picioarele, decidem să combinăm fusta mini cu o cămașă largă, bluză cu mâneci bufante și o geacă oversized din denim peste umeri.

Mai aproape de natură

Vara, garderoba noastră trebuie să fie din țesături naturale. Tendințele actuale ale modei vor să ne aducă și mai aproape de natură întrucât ne-a lipsit atât de mult în ultima perioadă. Populare în acest sezon sunt țesăturile cu o textură expresivă din in, modelele simple cu dungi și nuanțele delicate de alb sau bej. Apropierea de natură poate fi văzută mai ales în accesorii și încălțăminte. Vara vom adora rafia și gențile de răchită, bijuteriile cu mărgele fine albe-sidef, flip-flops cu platformă împletită sau pălăriile de paie. Simplitatea și natura merg mână în mână.

Citește alte articole