Citește în 4 min 19 Jun 2018

Summer Trends: Ținutele ALL WHITE

Autor: Anca Toma
Timp de citire 4 min

Ascunde pentru o vreme hainele închise la culoare în spatele garderobei și scoate la îndemână piesele albe – toate! Look-ul ALL WHITE este o alegere minunată pentru orice ocazie cu care te întâmpină vara. Iar noi ți-am pregătit un mic ghid pentru ca tu să creezi ținute reușite.

Pe de o parte, albul este curat și delicat, însă asta nu-l face mai puțin expresiv decât culorile vibrante – surprinde privirea și adaugă eleganță oricărei ținute. Nu e de mirare că această non-culoare este aleasă atât de des în sezonul cald. Niciunei colecții de Primăvară-Vară nu îi lipsesc hainele albe dar nici încălțămintea albă. Anul acesta, a fost prezent îndeosebi în colecțiile Max Mara, Valentino, Jil Sander și Michael Kors. Iar psoibilitățile pe care le oferă albul sunt infinite – se potrivește, până la urmă, cu orice, mai ales în zilele foarte calde când parcă doar ALL WHITE e alegerea perfectă.

Avantajele ținutelor all-white

Multă vreme se credea că nuanțele de alb nu sunt flatante și că, mai mult decât atât, adaugă kilograme în plus și sunt potrivite doar în contexte tematice. Între timp, albul și-a recăpătat faima pozitivă prin faptul că este nemaipomenit vara, mai ales în contrast cu bronzul. Albul pur dă un refresh extraordinar oricărui look, întinerește și este asociat cu luxul și cu eleganța atemporală. Ținutele monocromatice alungesc vizuat și subțiază silueta, mai ales dacă vin la pachet cu tocuri înalte.

Idei de ținute all-white

Styling-urile complet albe pot fi alese pentru diferite ocazii. În alb vei arăta mereu bine atât în context sporty cât și unele glam. Vara merită să investești într-o alternativă la little black dress – o rochie albă cu un efect similar. Luminozitatea albului se va armoniza frumos cu pielea bronzată și accesoriile aurii. Iar dacă albul descinde dintr-un material transparent sau intră în componența unui oufit mulat, sexy sau este alăturat unui decolteu spaniol ori unor supradimensionări casual – vei arăta chic și în tentințe.

Dacă ești în căutarea look-ului elegant, tot ce trebuie să faci este să investești într-un sacou sau o jachetă albă. Se potrivește și ca parte dintr-un costum, dar nu doar în această formulă. Poți crea ansambluri și mai sofisticate. Un sacou alb, o bluză albă și o fustă-creion în aceeași non-culoare = classy! Te poți juca și cu diferite tonuri de alb pentru a crea acel designer look. 

Un blazer alb, o bluză albă vaporoasă cu printuri delicate și pantaloni culottes este mixul perfect de eleganță și stil casual. Iar dacă te ferești de jocul de nuanțe de alb, poți combina diferite materiale, texturi și modele. Astfel, styling-ul va căpăta și originalitate. 

Peste toate, albul este perfect pentru un look tineresc, fresh, informal pe care îl poți purta la festivaluri, concerte – orice evenimente boeme de vară. Tonurile de alb dau noblețe ținutelor, iar în cazul unui look tineresc, îți propunem o jachetă cu aplicații metalice, un tricou polo, pantaloni scurți cu volane și botine masive, pentru a crea un contrast armonios și original. Îndrăznește să fii cum vrei tu în all-white!

Citește alte articole