Citește în 4 min 29 Feb 2024

Tendințele din Săptămâna Modei de la Milano prezentate de Answear

Autor: Cristina
Timp de citire 4 min

Săptămâna modei din Milano este o adevărată sărbătoare. Pe podiumuri sunt prezentate colecțiile celor mai importanți designeri, iar străzile orașului sunt inundate de stiluri vestimentare originale ai participanților de la săptămâna modei italiene. Simte atmosfera unică a acestui eveniment și află se se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2024 citind recenzia noastră.

Săptămâna Modei de la Milano a oferit invitaților o experiență deosebită. Case de modă celebre precum Gucci, Emporio Armani, Versace, Dolce&Gabbana, Twinset și Elisabetta Franchi și-au prezentat cele mai recente colecții. Te intrebi ce vei purta în sezonul toamnă-iarnă 2024? Citește editorialul nostru despre acest eveniment unic.

.

Twinset: Un joc alb-negru

Săptămâna Modei de la Milano a debutat cu show-ul Twinset și cu manechine de top asociate cu imaginea brandul de ani de zile – Natasha Poly, Amber Valletta sau Franziska Jetzek. Prezentarea de modă a surprins esența stilului Twinset  printr-o contopire a spiritului artistic cu un stil rock diferit.

Colecția sezonului toamnă/iarnă 2024 este dominată de tricotajele folosite în combinații pline de culoare, rochii din dantelă și pulovere din tricot gros. În stilul clasic abordat, Twinset se joacă cu contrastul alb-negru, adăugând o paletă de culori neutre cu accente de roșu și galben strălucitor. Siluetele, în schimb, sunt monocromatice și minimaliste.

Noua colecție Twinset este dominată de alb și negru, accente țesute în roșu și siluete galben aurii. Ceea ce este cu adevărat uimitor sunt texturile prezentate pe podium – dantela, tricotajele, broderiile și bijuteriile care au completat perfect ținutele. Ceea ce este de asemenea evident de la prima vedere, dacă nu aveți încă cizme de motociclist în garderobă, este timpul să le cumpărați, spune Łukasz Witek, stilist principal Answear.com.

Descoperă colecțiile Twinset pe Answear

Emporio Armani- show impresionant

De la jachete cu paiete, costume strălucitoare până la rochii de seară – la spectacolul Emporio Armani am văzut o serie de ținute potrivite pentru ocazii speciale. Piesele vestimentare din colecția „Night Glow” prezentată la Săptămâna Modei de la Milano au reflectat perfect cerul cu stele strălucitoare. Această temă nu a fost prezentă doar prin broderiile cu paiete, ci și în culorile alese – argintiu, negru intens, violet sau verde jad.

Pantalonii din materiale fluide, fustele transparente din organza și blana artificială colorată aprins au transmis perfect sentimentul de libertate prețuit de Emporio Armani atât de mult în procesul de design.

Emporio Armani a încheiat spectacolul într-un mod special. Zăpada a început să cadă ușor pe podium și modelele îmbrăcate în haine de seară s-au plimbat în public cu umbrele deasupra capului. Cei care au participat la săptămâna modei își vor aminti cu siguranță multă vreme această prezentare de modă.

 Lasă-te inspirată de creațiile Armani

Prezentare de modă în biblioteca universității

Uniformele universitare engleze au fost sursa de inspirație principală a colecțiilor toamnă-iarna 2024 semnate de Elisabetta Franchi. Casa de modă și-a prezentat creațiile la Milano, ilustrând pentru audiență portretul femeii contemporane. Modelele au defilat pe podium în ritmul muzicii energice într-un cadru unic, asemănător cu interiorul unei biblioteci.

Publicul a putut admira o reinterpretare contemporană a stilului academic prin fuste plisate, cardigane, pulovere combinate cu cămăși, jachete și paltoane cu croială masculină. Imprimeul statement care se regăsește în creațiile Elisabettei Franchi este tartanul în roșu închis. Se remarcă de asemenea și accentele gri oțel. Noua colecție este un amestec elegant de forme vintage, glamour și moderne.

Tendințele MSGM 

Brandul MSGM se distinge printr-un design minimalist. Pentru noua colecție designerul Massimo Giorgetti s-a lăsat inspirat de artă, muzică și tendințele vestimentare actuale din modă. Colecția MSGM pentru toamna-iarna 2024 propune stiluri prêt-à-porter într-o varietate de croieli, texturi și culori.

Alege-ți look-ul favorit în stilul MSGM

MSGM a prezentat pe scurt trendurile sezonului viitor – piele strălucitoare, bijuterii,  texturi moi și pantaloni scurți care apar în majoritatea colecțiilor de pe podiumurile AW24. Elementul meu preferat au fost cu siguranță, pantalonii de blană și accesoriile. Arătau impresionant, a menționat Łukasz Witek, stilistul Answear, prezent la Milano.

.

Citește alte articole