Ți-e dor de moda anilor trecuți? We Are The Answear!

Ești nostalgic după trendurile din ultimele decenii? În acest caz, vino cu noi în mașina timpului! Află cum poți experimenta moda și cum poți combina stilurile ultimelor decenii pentru a crea ținutele dorite.

Faptul că ne simțim nostalgici după anii `80, `90 și 2000 nu este deloc de mirare – pentru mulți dintre noi este un moment al copilăriei și al tinereții, o adevărată perioadă idilică a vieții noastre și, din păcate, nu o mai putem aduce înapoi, dar putem încerca să ne bucurăm de sentimentele de odinioară prin intermediul hainelor pe care le purtăm. Acesta este motivul pentru care în fiecare sezon revin tendințele din vremurile trecute, iar nebunia pentru moda retro printre celebrități și fashioniști este nemuritoare. Hai să facem o vizită modei retro – îți vom arăta ce să porți și cum să îți asortezi hainele pentru a fi la modă, dar fără să pară un stil de ”modă veche”.

Îmbrăcăminte și accesorii din trecut

Fiecare deceniu are un must-have (sau chiar mai multe), care apare în stilizările vedetelor de cinema, a persoanelor publice sau pe podiumurile marilor capitale ale modei. În anii ’80 a fost o nebunie cu îmbrăcămintea ”family”: mom jeans și dad sneakers, mai exact jeanșii cu talie înaltă și ușor bufanți și sneakerșii cu talpă masivă. Ambele articole nu exprimau deloc delicatețe sau feminitate, așa că în anii ’90, rochiile vaporoase și sandalele cu curelușe subțiri au preluat denumirea de ”must-have”. La începutul anilor 1900, pălăria de pescar a fost cel mai iubit articol vestimentar. Odată cu anii 2000 a revenit și această modă – toate simbolurile modei din deceniile anterioare revin periodic, de parcă ar fi un bumerang. Moda retro actuală este dominată de stilul streetwear, înfrumusețat prin culori moderne, machiaj și coafuri contemporane.

1.Top, Tommy Jeans   2.Rochie, Tommy Jeans   3.Bluză, Nike Sportswear   4.Pantofi sport, Fila   5.Geacă, Tommy Jeans

Cum adoptăm stilul retro?

Pentru a obține un look retro nu este îndeajuns să cauți prin dulapurile părinților tăi. Spunem “NU” unei imagini de modă veche. Caută în colecțiile noi ale brandurilor de top care au preluat recent tendințele din anii ’80 și ’90: mom jeans cu un tricou cu logo și cu adidași cu talpă masivă. Dacă vrei o versiune mai feminină, alege o rochie vaporoasă sau sportivă, din tricot. Barbații pot experimenta în primul rând prin denim, un look 100% denim (o ținută formată din jeans și cămașă din denim te va teleporta direct în anii `90), pe care neapărat să apară logo-ul brandului preferat într-o culoare intensă. Completează look-ul cu accesorii de impact: ochelari futuriști, o pălărie de pescar sau o borsetă super trendy.

1. Jeans, Wrangler   2.Ochelari de soare, Emporio Armani  3.Rochie, Adidas Originals  4.Camașă, Premium by Jack&Jones  5.Borsetă,Vans

Iubești moda retro? WE ARE THE ANSWEAR >>>

Author: Georgiana Pana