Citește în 2 min 08 Aug 2018

Tricoul: less is more by Roxana Voloseniuc

Autor: Milena Git
Timp de citire 2 min

Cred că ai fi foarte surprinsă dacă ți-aș zice că „se poartă tricourile”. E ca și când tricourile au ieșit vreodată din modă, ca să poată să revină, mi-ai putea spune, nu-i așa? Toată lumea poartă tricouri și nu cred că există pe Pământ vreo persoană care să nu dețină unul. Perfect adevărat! Si, cu toate acestea, „se poarta tricourile” nu este deloc un enunț deplasat. 

Asta, însă, în termeni de modă pentru că altfel, această propoziție se traduce de obicei prin „se poartă tricourile în contexte diferite față de cele obișnuite”. Adică poți vedea un tricou alb, simplu, asortat la o pereche de pantaloni din satin, chiar și pe covorul roșu. 

Dar nu aici voiam să ajung, ci mai degrabă la forma „noului tricou”: ușor mai larg față de cum erai obișnuită până acum, cu mânecile scurte, dar ușor mai lungi față de obicei (și pe care le poți răsuci de două ori pentru un efect mai cool), cu acea cusătură căzută de pe umăr și cu un croi care să dea senzația de umăr ușor bufant). Se poartă tricourile uni cu un mic mesaj, sau cu un desen abstract, dar nu desfășurat pe tot tricoul, ci discret, cu dimensiune mică. Și nu se mai poarta aproape deloc tricourile prea „elegante”, elaborate, cu paiete, glitter, înflorituri, ornamente diverse, volane. Cu alte cuvinte, și în materie de tricouri, se aplică aceeași regulă de stil: less is more.

Așadar, dacă nimerești tricoul potrivit poți să-ți înlocuiești cămașa cu el și vei obține un look mult mai relaxat, mai cool, mai actual (și aș spune mai puțin previzibil). Gândește-te cât de cool ar arăta costumul tău de birou asortat cu un tricou și nu cu eterna cămașă?! Sau purtat pe sub o salopetă cu decolteu adânc sau pe sub o rochie cu bretele? Posibilitățile sunt nelimitate și țin doar de imaginația ta! În plus, cred că această piesă versatilă merge purtată în orice situație, fie că vorbim de o ținută pentru serviciu, de o noapte în club sau de o plimbare în parc.

Nu uita, însă, cel mai important detaliu: trebuie să fie obligatoriu dintr-un bumbac de calitate!

Am ales câteva tricouri pe care le-am gasit pe Answear, sper să ți se potrivească.

Citește alte articole