Citește în 2 min 08 Aug 2018

5 piese esentiale de sezon recomandate de Maurice Munteanu

Autor: Milena Git
Timp de citire 2 min

Întotdeauna sunt circumspect atunci când vine vorba despre recomandări realizate exclusiv în baza tendințelor, din simplul motiv că tendințele, de cele mai multe ori, sunt simple instrumente de marketing.

Dacă îți dorești o garderobă echilibrată și armonioasă, care să nu se demodeze în 6 luni, trebuie să iei în calcul piesele cu o alură clasică, dar suficient de versatile încât să se încadreze și în această platformă universală & constantă, dictată de trend-uri.

Sezonul acesta, pe lângă influențele masive din anii 80 și ’90, putem vorbi și despre anumite micro-trend-uri, care fac legea în street style. Iată o selecție de piese cu care nu poți da greș:

1. Geanta roșie, de dimensiuni medii – poart-o cu o pereche de jeans, o cămașă albă din poplin și niște espadrile, în cel mai pur stil french, retro-estival. Arată foarte bine accesorizată cu o eșarfă.

2. Tricoul Polo – nu trebuie să lipsească din nicio garderobă! Cu un model Lacoste chiar mergi la sigur. Amintind de filmele din perioada de glorie a lui Eric Rohmer, tricoul polo arată senzațional și alături de o fustă midi, plisată, dar și lângă niște pantaloni albi, cu talie înaltă și pense.

3. Tricoul cu logo – cu siguranță ai observat explozia de logo-uri din ultima perioadă. Reminiscențele anilor ’90! Un astfel de tricou este acea piesă alternativă, care te poate ajuta să conturezi inclusiv un styling reușit de festival – poartă-l cu jeanși cu taia înaltă, bascheți albi din pânză și un cozoroc din plexi.

4. Balerinii – mie mi se par cea mai bună alternativă inclusiv pentru un cocktail, alături de o rochie neagră, austeră, cu un guler alb, cu broderie spartă. Această cumințenie specifică pariziencelor, și conturată splendid de Catherine Deneuve în „Belle du jour”, nu se va demoda niciodată.

5. Rochia midi în dungi – perfectă la birou, în vacanță, în weekend, practic, oriunde. O porți cu espadrile, pentru un look relaxat, cu pantofi de inspirație masculină, pentru o apariție stylish, sau cu saboți 70’s, dacă vrei un styling retro, dar atât de actual!

Citește alte articole