Citește în 6 min 02 Apr 2021

Tu ai energie! Completează-ți garderoba sport pentru această primăvară!

Autor: Georgiana
Timp de citire 6 min

Începem să ne pregătim formele pentru sezonul estival! Este prea devreme să ne gândim la concediile din vară? Nu, nu este, având în vedere că un corp armonios se obține în câteva luni de antrenament și alimentație sănătoasă. Chiar dacă sălile au fost închise în contextul pandemiei, sportul se poate face și acasă sau în aer liber. Citește articolul și vezi ce haine și accesorii pentru sport îți poți găsi pentru antrenamentele din această primăvară!

Primăvara ne pregătim corpul să fie în formă, mai ales pentru că temperaturile încep să crească și ne putem permite antrenamente în aer liber. În plus, nu degeaba a fost desemnată ziua de 6 aprilie a fost desemnată Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace. Primăvara este momentul în care ne simțim mai energici datorită revenirii la viață a întregului mediu înconjurător: pomii înfloresc, câmpiile înverzesc, revin păsările călătoare, soarele începe să ardă timid din nou. La fel și noi, oamenii, căpătăm o energie proaspătă primăvara. Profită de această energie și folosește-o în avantajul tău! Stabilește-ți un program de antrenamente și vei avea numai de câștigat! Ți-am pregătit o listă cu ce haine, încălțăminte și accesorii ar fi potrivite pentru antrenamentele tale:

Începe cu încălțămintea

Probabil nu ai e nevoie să îți reamintim cât de importantă este încălțămintea într-un antrenament sportiv. Pantofii sport trebuie să fie confortabili și ușori, cu talpă rezistentă, antiderapantă și cu efect de amortizare în momentul impactului cu podeaua. Dacă alegi să faci antrenamente în aer liber, ți-ar fi bună o pereche care să fie și impermeabilă, astfel încât să îți fie mai ușor să o menții curată.

Echipament pentru home workout

Prin anii 90 era o modă să faci antrenamente acasă; astăzi, a devenit o necesitate. Echipamentul sportiv este la fel de important ca și încălzirea de dinaintea exercițiilor: lipsa hainelor potrivite afectează calitatea antrenamentului. Pantalonii trebuie să permită mișcarea în voie a membrelor inferioare, iar bustierele trebuie să fie confortabile și perfect adaptate măsurii tale. Tricoul poate fi mulat sau larg, nu contează, important este să alegi un material care să nu se mențină ud pe parcursul antrenamentului.

Haine și accesorii pentru sporturi de exterior

Primăvara, așa cum spuneam și la începutul acestui articol, este perioada ideală pentru sport în aer liber: nu este nici prea cald, nici prea frig, iar dorința noastră de a petrece cât mai mult timp în aer liber este cu atât mai mare, cu cât pe parcursul iernii am stat foarte mult în casă.

Printre sporturile din aer liber se numără nu numai joggingul și exercițiile efectuate în parc, ci și excursiile montane. Pentru zilele mai răcoroase, poți opta cu încredere pentru o bluză cu mânecă lungă din materiale speciale ce nu mențin umezeala și permit pielii să respire. O jachetă suplimentară pe care să o pui pe tine imediat după antrenament este, de asemenea, foarte utilă. Dacă vântul suflă cu putere în ziua în care ți-ai stabilit antrenamentul, un windstopper rezolvă disconfortul imediat.

Accesorii pentru sport în aer liber: bidonașele de apă pot fi refolosite, așa că nu îți vor fi doar folositoare, ci vei contribui și la reducerea ambalajelor de plastic din mediul înconjurător. Pentru a ține sub control transpirația de pe față în cazul antrenamentelor mai solicitante, poți purta o bandană pe încheietură care să te ajute la absorbția acesteia.

Pentru a te feri de eventualele raze de soare foarte puternice (poate nu va fi cazul în primele zile ale lunii aprilie, însă nici nu-ți vei da seama cât de rapid se vor intensifica razele soarelui), folosește-te de o șapcă și ochelari de soare cu filtru UV. Și, într-un final, ce facem cu accesoriile mici precum telefonul sau cheile de la casă cât timp facem sport în aer liber? Le ținem într-o borsetă discretă sau un ghiozdan ușor care să nu ne încurce la activitățile sportive.

 

Citește alte articole