Citește în 4 min 17 Aug 2018

Sfaturi despre cum să te îmbraci elegant

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 4 min

cuplu elegant

Dacă în viața de zi cu zi porți de obicei haine smart-casual sau business casual, în funcție de jobul pe care îl ai, cu siguranță vei fi în încurcătură atunci când va trebui să adopți un stil elegant. În primă instanță vei spune că ce poate fi atât de greu, însă atunci când vei deschide dulapul, îți vei da seama că poate nu ai rochia care trebuie sau butonii pentru cămașă.

Azi venim în ajutorul vostru, al doamnelor și al domnilor, cu sugestii despre cum trebuie să arate un outfit elegant.

Recomandări pentru doamne elegante

Ținutele pentru doamne au fost de multe ori o dilemă: ce rochie să aleg? Oare pot să iau și o pereche de pantaloni? Dar ce pantofi să asortez?

Da, acestea sunt întrebări pe care ni le punem de fiecare dată.

Pentru a fi mai ușor pentru tine, recomandarea noastră este să ai mereu la îndemână o rochie neagră, sau little black dress cum mai este cunoscută. Cu siguranță nu vei da greș dacă vei îmbrăca una la o ocazie specială, unde se cere un dres code elegant. Este o rochie simplă, dar care îți va oferi eleganță, cu siguranță. Cea mai bună recomandare pe care ți-o putem face din acest punct de vedere este: keep it simple and classy!

Dacă este să vorbim despre culori, alege-le pe cele care ți se potrivesc. Nu forța nota cu o culoare tare, dacă nu se potrivește tenului tău, de exemplu. Sau culorii părului. Probează mai multe ținute și așa îți vei da seama cu ce îți stă mai bine.

bijuterii

Bijuteriile cele mai potrivite sunt cele simple și din materiale de calitate. Evită-le pe cele din plastic sau supradimensionate, care nu se potrivesc deloc unei ținute clasice.

Pantofii pe care trebuie să îi încalți trebuie să aibă neapărat toc. Chiar dacă de obicei porți teniși sau sandale fără toc, în astfel de ocazii va trebui să faci un compromis. Poți alege tocuri de 5 – 6 centimetri, dacă nu ești obișnuită să îi porți zilnic, dar și o pereche de pantofi cu toc de 10 centimentri. Ocaziile elegante cer neapărat dressuri, așa că evită pantofii deschiși în față sau sandalele.

Gențile mari trebuie să fie scoase de la socoteală. Alege clutchurile elegante, în care să îți încapă un portofel discret și alte accesorii de mici dimensiuni de care crezi că ai nevoie. Nu îl supraîncărca și alege să iei cu tine doar esențialul.

tinuta barbat elegant

Recomandări pentru domni eleganti

Nici domnilor nu le e ușor de ales atunci când vine vorba de un outfit elegant. Desigur, vei spune că un costum și o cămașă ajunge. Dar și outfiturile elegante pentru domni sunt, de fapt, mult mai complexe.

La fel ca și în cazul doamnelor, evită împopoțănarea. Ai grijă ce culori alegi să combini și evită din primul moment patternurile. Alege întotdeauna un costum într-o culoare și cămașa la fel. Evită carourile, dungile sau orice alt pattern care ți-ar trece prin cap. Atât materialul costumului, cât și cel al cămășii trebuie să fie de calitate. Nu face rabat, dacă vrei să arăți și să te simți elegant.

Dar, în primul rând, trebuie să alegi hainele care se potrivesc conformației tale. Evită un costum slim fit, dacă acesta nu te avantajează.

tinuta barbat elegant

Accesorille nu trebuie să lipsească nici în cazul domnilor. În concordanță cu outfitul va fi și cravata, papionul sau ascotul pe care îl vei asorta ținutei. Depinde cu ce te simți tu mai confortabil, în așa fel încât să nu te gândești în continuu ”Oare când o să pot să îmi dau jos cravata?”. Un alt accesoriu de care trebuie să ții cont sunt butonii. Alege, din nou, unii care să se potrivească stilului și personalității tale.

Pantofii pe care ți-i recomandăm sunt cei în culori închise și neapărat cu șiret. Aceștia vor da și mai multă eleganță ținutei tale.

Fie că ești doamnă sau domn, atitudinea este cea care îți va da o alură classy.

Citește alte articole