Citește în 4 min 10 Sep 2021

Stela Bizdu – Ambasador al colecției Girl Power

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Stela Bizdu are o poveste de viață așa cum vezi numai în filme. Ea este protagonista unui destin care a încercat să o doboare, însă puterea ei interioară a învins chiar și cel mai pesimist scenariu. Află mai multe despre Stela Bizdu pentru a înțelege de ce am ales-o să ne fie ambasador al colecției Girl Power!

Ești o sursă de inspirație pentru multe femei. Cum reușești să fii atât de plină de energie?

Totul pornește din interior. Eu mă încarc cu energie în fiecare dimineață privind către cer și către copiii mei și realizez cât de norocoasă sunt. Zâmbind vieții, știu că și viața îmi va zâmbi înapoi. Cu o gândire pozitivă, energia bună este garantată.

Fiind implicată în atâtea activități profesionale și personale, cum reușești să ai grijă de tine? Găsești timp liber doar pentru tine? Ce activități te relaxează și te împlinesc în același timp? Ce le recomanzi femeilor care spun că nu reușesc aibă timp pentru ele?

Consider că a avea grijă de tine și de nevoile tale este un must. Indiferent de cât de multe activități am într-o zi, reușesc să găsesc timp pentru mine și să mă relaxez, savurând o cafea și ascultând muzică. Femeilor care spun că nu au timp și pentru ele le recomand să își prioritizeze nevoile și să-și ocupe măcar 5% din timpul zilnic făcând ceea ce le place. Contează foarte mult pentru sănătatea mentală să-ți acorzi acest răgaz.

Reflectând asupra vieții tale de până acum, ce te-a învățat fiecare etapă vieții? Care sunt lucrurile care contează cu adevărat in viață?

Într-adevăr, fiecare etapă a vieții a venit și cu lecțiile ei aferente care m-au transformat în persoana de azi. Cele mai importante lucruri din viață nu sunt de fapt lucruri, ci daruri, așa cum le numesc eu: sănătatea primează (fără de care nu putem trăi viața pe care ne-o dorim), familia (locul în care oferi și primești zilnic sprijin și iubire necondiționată), libertatea, dragostea, bunătatea și prietenii adevărați.

Cum te-au influențat femeile din viața ta? 

În primul rând, femeia căreia îi datorez ceea ce sunt azi și care a avut un aport uriaș în dezvoltarea mea ca și persoană integră a fost dada (n.r. denumirea la aromâni pentru bunică), bunica mea. De la ea am învățat cum să trec mai ușor peste necazuri, zâmbind. Cu toate că ar fi avut n motive ca oricare dintre noi, de altfel, ea nu era niciodată tristă sau supărată, ci ierta tot.

Următoarea femeie este mama, care a găsit acea putere să treacă peste toate greutățile la care viața a supus-o, de la pierderea tatălui meu până la accidentul meu, fiind martoră la ambele.

În rest, vreau să le mulțumesc aici tuturor femeilor puternice pe care le-am cunoscut de-a lungul vieții mele de la care am deprins alte calități ale femeii puternice (ambiție, curaj, determinare).

Ce personalități feminine internaționale, contemporane sau din alte perioade te inspiră?

“Eleganța te face feminină, caracterul te face femeie, dar întotdeauna sufletul te face specială.”- asta a spus prințesa Diana, cea mai blândă, dar în același timp cea mai puternică femeie din istoria lumii din punctul meu de vedere, un adevărat model pentru mine pentru tot ce a lăsat în urma ei. Și cred că, cu asta am spus tot.

Pentru tine ce reprezintă fericirea?

Fericirea este acasă. Acolo primesc cei mai dulci pupici și cele mai calde îmbrățișări. Familia înseamnă pentru mine fericire.

Care a fost cel mai dificl moment pe care ți-l amintești și cum l-ai depășit?

Am avut parte de două momente dificile în viața mea: pierderea tatălui și accidentul stupid în urma căruia am rămas fără un picior. Este clar că au lăsat în urmă răni sufletești, pe care încerc să le vindec în fiecare zi, dar știu, în sinea mea, că voi rămâne cu ele pentru totdeauna. Știu că cineva, acolo sus, mă iubește și nu mă lasă să cad. Am depășit momentele grele fiind sigură că totul are un scop și Dumnezeu le aranjează pe toate.

Ce sfat le oferi femeilor care sunt în momentul în care se descoperă și încearcă să-și găsească drumul în viață?

Sfatul meu este să nu se compare cu alte femei pentru că fiecare femeie este unică în felul ei, să învețe să se bucure de tot, de viață, de oamenii din ea, de ele însele, să încerce să pună pasiune și dragoste în tot ceea ce fac și, dacă au ceva de spus, să-și exprime părerea în mod direct pentru că viața este prea scurtă ca să n-o trăim așa cum ne place.

O puteți urmări pe Stela Bizdu pe contul ei de Instagram aici .

Colecția Girl Power se adresează femeilor puternice și celor care au nevoie de un mesaj de susținere din exterior. This Girl Can! Repetă-ți în oglindă acest lucru în fiecare zi și vei vedea cum viața se poate îmbunătăți doar din atâta lucru :-).

Tot profitul obținut din vânzarea colecției Girl Power este donat către Confederația Națională de Antreprenoriat Feminin din România.

Citește alte articole