Citește în 5 min 22 Oct 2020

AW20 – Tendințe în materie de încălțăminte

Autor: Georgiana
Timp de citire 5 min

Care sunt tendințele de pe podiumuri și din moda stradală, cu care ne întâlnim zilnic? La ce merită să fim atente în acest sezon? Vezi 5 tipuri de încălțăminte care vor cuceri toamna și iarna din acest sezon!

Pantofi cu aplicații decorative

Tocurile și cizmele accesorizate cu grijă vor lumina serile întunecate de toamnă cu strălucirea lor. În acest sezon, designerii s-au concentrat pe inspirații din industria bijuteriilor, bazându-se pe accesorii cât mai sclipitoare. Există catarame de aur, aplicații acoperite cu zirconiu sau lanțuri agățate de partea superioară sau înlocuirea curelei de piele la gleznă cu aceste lanțuri. Pantofii în stil glamour nu trebuie neapărat să fie purtați doar pentru ocazii speciale – sunt perfecți și cu pantaloni din piele sau blugi casual.

Cizme peste genunchi

Datorită Arianei Grande, această tendință revine în lumina reflectoarelor după mai multe sezoane de inexistență! Cizmele mulate, eventual strânse cu un șiret în spatele genunchiului, sunt un succes în această toamnă! Sunt disponibile în mai multe versiuni, cu un toc mai gros sau mai subțire, depinde de gusturi, și pot fi chiar și lăcuite, într-o culoare ”curajoasă” sau nuanțe de negru sau bej. Depinde doar de voi cum le aranjați! Vă sugerăm să le combinați cu haine maxi, haine din piele și rochii tricotate.

Stilul army

Nu trebuie să mergem în armată pentru a ne bucura de confortul bocancilor militari. Bocancii cu partea superioară masivă sunt un hit incontestabil în acest sezon. În anii 90, Madonna și Drew Barrymore i-au iubit, iar astăzi apar din nou pe podiumurile celor mai mari designeri: de la Dior până la Valentino. Masive și negre, arată grozav cu șosete până la genunchi sau colanți. În plus față de atracția lor vizuală, acestea sunt, de asemenea, practice – fără teama bălților, a grămezilor de zăpadă sau a străzilor noroioase! În ghete militare, acestea nu vor fi un obstacol pentru tine.

Inspirație masculină

Cele care preferă eleganța clasică și stilul retro pot opta pentru pantofii scoși din dulapul bărbaților. Oxford, mocasini și cizmele Chelsea sunt decorate cu găuri și cusături în culori de toamnă. Chloe a folosit pantofi clasici în spectacolul ei de lansare a noilor colecții – îi puteți combina cu o rochie romantică, blugi largi sau costum în carouri.

Talpa masivă

Talpa trebuie să fie expresivă și în acest sezon. Dacă doriți să vă întoarceți în timp, concentrați-vă pe încălțămintea cu platformă, care erau foarte populare în anii ’90. Încorporate pe o talpă netedă și înaltă, cizmele și pantofii Chelsea sunt o alegere genială pentru adepții stilului minimalist. Tot pe o bază masivă, putem să alegem nu numai ghete, ci și adidași. Un lucru este sigur – în astfel de modele vei supraviețui fiecărei ploi!

Citește alte articole