Citește în 4 min 28 Jun 2018

Ce înseamnă smart-casual pentru bărbați

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 4 min

smart casual barbati

Vorbim tot mai des despre stilul smart-casual. Ce este acesta, în ce situații să îl abordăm. Nu de puține ori am stat cu toții pe gânduri atunci când am primit o invitație la un eveniment mai festiv și nu numai și ne-am întrebat: eu cu ce mă îmbrac? Bine, bine. Smart casual. Dar sunt atâtea haine care se încadrează în acest stil, încât nu știu ce să aleg.

Ca să venim în ajutorul domnilor, avem o listă cu evenimente la care se pretează stilul smart casual, cu tot cu exemple de îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Să începem, așadar!

smart casual man

Stilul smart-casual de zi cu zi

Aici putem să încadrăm mai multe situații: la birou sau la o ieșire cu prietenii la o terasă, dacă tot e vară acum.

Dacă locul de muncă nu îți impune un anumit stil de îmbrăcăminte, atunci cel mai la îndemână este smartcasual. Noroc că acesta se potrivește și unei ieșiri cu prietenii sau cu colegii după orele de muncă. Pentru că nu întotdeauna ai chef sau timp să mai treci pe acasă să îți schimbi outfitul.

O cămașă care nu e tocmai cea mai elegantă pe care o ai în dulap se potrivește perfect acestei ținute. Pantalonii pot să fie atât jeans, cât și alții de alte culori, pentru a da o parte funky ținutei.
Dacă vremea de afară nu este prielnică, poți să iei cu tine și o geacă de piele sau un sacou diferit față de cel pe care îl îmbraci la o ținută black tie: carourile sau dungile sunt o opțiune de luat în seamă.

În materie de pantofi, poți să alegi o pereche de teniși sau mocasini. Chiar și espadrilele fac pereche bună cu stilul smart casual.

tinuta smart casual

tinuta smart casualStilul smart casual de weekend

Stilul smart casual de weekend, ca să îi spunem așa, dă și mai multă libertate celor care îl adoptă. Dacă, de exemplu, la birou nu vei îmbrăca pantaloni scurți, îi vei putea alege la o plimbare în parc sau la o zi de naștere, unde dress codeul nu este specificat. Îți dă mai multă libertate să fii tu sau să te simți cât mai comod posibil.

Încălțămintea nu este foarte diferită față de cea pe care am propus-o pentru stilul smart casual de zi cu zi. De cele mai multe ori credem că vei alege tenișii. Ei sunt cea mai bună variantă atunci când ești în dilemă în legătură cu ce poți să încalți. Dacă vremea nu este atât de bună încât să te încalți în teniși sau este mai frig afară decât te-ai fi așteptat, poți alege o pereche de pantofi nu foarte eleganți sau chiar bocanci.

Stilul smart-casual de club

O altă dilemă care este în mintea tuturora este: eu cum mă îmbrac când ies în club? Nu vreau să fiu în afara peisajului pentru că m-am îmbrăcat prea comod, dar nici să fiu overdressed nu îmi doresc.

Așa că cel mai important pas aici este să cauți, în primul rând, imagini din clubul respectiv. Cu acces la internet, poți să găsești orice oricând. Astfel îți vei face o părere despre stilul de îmbrăcăminte pe care poți să îl abordezi.

Cea mai ușoară variantă este să alegi o pereche de pantaloni jeans sau cei despre care îți spuneam în primele paragrafe. Iar pentru partea de sus, o cămașă, chiar și cu mânecă scurtă sau un tricou polo sunt cele mai bune variante.

În materie de accesorii, poți să alegi genți de piele, care sunt atât good looking, cât și utile. Poți pune în ele laptopul, tableta sau orice alte obiecte care să-ți fie la îndemână. Iar alte accesorii care se potrivesc stilului sunt ceasurile. Fie că vărbim despre smartwatches, care sunt acum în vogă, dar și cele mai ”vechi”, dar nu extraordinar de elegante.

 

Ție ce îți vine în minte atunci când te gândești la stilul smart-casual?

Credit photo: unsplash.com

Citește alte articole