Cu ce te încalți dacă ai piciorul lat pentru un plus de confort zilnic la job?

Georgiana
|
07 September 2022
|
Timp de citire 4 min
Timp de citire 4 min

Un job solicitant, în care îți petreci foarte mult timp în picioare, necesită o pereche de pantofi confortabili, mai ales dacă ai piciorul lat. Indiferent că lucrezi într-un mediu de birou, la spital, în domeniul retail sau oriunde altundeva, ai nevoie de pantofii potriviți.

Evită să alegi pantofi cu un număr mai mare, pantofi din țesătură sau materiale moi, în speranța că se vor întinde după câteva purtări. Vei agrava situația și tot ce vei obține, vor fi dureri zilnice de picioare și răni. În cele ce urmează, vei descoperi de ce anume trebuie să ții cont atunci când îți alegi pantofii de lucru și ce fel de încălțări să alegi, pentru evitarea durerilor de picioare.

Factori de care să ții cont atunci când îți alegi încălțăminte pentru picioare late

Foarte multe persoane se nasc cu picioare late. Însă nu trebuie să te demoralizezi atunci când îți cauți pantofi. Acordă puțină atenție câtorva factori și cu siguranță vei alege modele de pantofi pentru picior lat care satisfac nevoile tale.

Atunci când îți cauți o nouă pereche de pantofi pentru picior lat, asigură-te că dispun de branțuri detașabile. Acest lucru îți oferă flexibilitate și îți permit să scoți branțurile, pentru a-ți menține picioarele în zona de confort.

Deși pantofii de tip slip-on sunt ușor de încălțat, confortabili și extrem de versatili în design, încearcă să îi eviți. Îți vor face picioarele să alunece înspre degete, iar la finalul zilei, vei avea dureri groaznice. Alege în schimb încălțăminte pentru picioare late cu șireturi sau curele tip velcro. Îți vei putea regla lățimea pantofilor în funcție de nevoia de confort de peste zi.

Evită pantofii cu vârf ascuțit. Da, știm. Sunt la modă, sunt iubiți de toată lumea, te ajută să obții un look extravagant la birou, însă nu dispun de suficient loc pentru degetele de la picioare și vor arăta inestetic. Nu are sens să mai amintim și de durerile îngrozitoare ăe care le vei avea atunci când vei ajunge acasă, după o zi întreagă petrecută la birou.

Alege pantofii pentru picior lat confortabili, cu căptușeala moale, cu talpa mai largă, care îți vor oferi o bază stabilă. Pantofii trebuie să beneficieze de un design ergonomic, branțuri ce absorb șocurile și te ajută la postura și echilibrul întregului corp.

Modele de pantofi pentru picior lat confortabili și la modă

Alegerea unei perechi de pantofi pentru picior lat nu trebuie să compromită stilul, indiferent de mediul în care lucrezi. Colecția noastră de pantofi confortabili, dar în același timp inteligenți și stilați, îți oferă posibilitate de explorare a unor stiluri la care poate nici nu te-ai gândit. Sparge monotonia ținutelor și alege de la stiluri clasice Oxford și Brogues, până la bocanci sau cizme confortabile.

Asigură-te că în funcție de sezon, pantofii aleși dispun de un interior călduros, care să-ți mențină picioarele confortabile și calde. Sau, din contră, să permită picioarelor să respire, pentru a evita formarea mirosurilor neplăcute.

Pantofi de muncă sport

Dacă nu trebuie să urmezi o ținută vestimentară obligatorie, alege încălțăminte pentru picioare late cu aspect sport. Aceștia îți garantează confort, se vor potrivi perfect picioarelor tale și îți oferă susținere și durabilitate pe termen lung. Anumite modele dispun de un suport suplimentar de amortizare, pentru a-ți oferi cel mai bun confort, chiar și în timpul activităților intense.

Pantofi pentru un stil smart casual

Dacă adopți un stil smart casual, ai nevoie de pantofi confortabili. Sandalele, saboții sau mocasinii sunt alegerile ideale de modele de pantofi pentru picior lat. Se regăsesc în dimensiuni potrivite și sunt confecționați din materiale ușoare. Asigură-te însă că dispun de un marcaj H (ceea ce înseamnă ”lat”) lângă numărul pe care îl porți de obicei. Sunt perfecți în ținute alături de jeanși, cămașă și un sacou casual peste.