Citește în 3 min 04 Dec 2023

Cum decorezi masa de sărbători?

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

În curând sosește perioada cinelor festive. Decorațiunile reprezintă un element foarte important, pe lângă, desigur, mâncărurile bine alese și gustoase ale cinei. Apelând la decorațiunile potrivite, întreaga experiență a invitaților va fi una special. Cum să decorezi masa de sărbători? Citește articolul și inspiră-te!

Pregătirea decorațiunilor pentru o cină festivă

Aranjarea mesei pentru o petrecere poate fi uneori o provocare din cauza multitudinii de decorațiuni din care poți alege. Trebuie să ai în vedere ca vesela, tacâmurile, șervețelele și detaliile decorative să se potrivească între ele. Aranjamentul poate părea variat, dar moderația este importantă, deoarece o masa foarte aglomerată nu va arăta foarte bine. Florile ar trebui să nu depășească nivelul ochilor, iar alte accesorii nu trebuie să fie doar de design, ci și funcționale.

Decorul mesei pentru sărbători trebuie să se potrivească cu interiorul casei, dar și cu sezonul. Cauți ceva versatil? Fructele proaspete sau uscate sunt decorațiunile ideale, la fel și șervețelele împăturite într-un mod aparte. Folosește diferite produse de sezon, schimbă fețele de masă și așază lumânări parfumate care vor oferi întotdeauna o atmosferă plăcută. Cum aranjezi frumos masa pentru sărbători? Alege accente metalice, din sticlă sau oglindă, deoarece acestea sunt extrem de șic, în timp ce obiectele naturale, cum ar fi conurile de pin sau florile, subliniază atmosfera idilică.

Cum aranjezi masa de sărbători

Te întrebi cum să aranjezi masa pentru sărbători? Așază o față de masă de o culoare neutră. Poți adăuga o altă piesă din material textil într-o culoare contrastantă peste fața de masă. Poți adăuga și suporturi de farfurii pentru efect original sau poți așeza direct vesela pe masă. Cum decorezi masa pentru sărbători? Cu vaze, suporturi pentru lumânări, platouri sau tăvi. Vei completa compozițiile festive cu mici detalii. Inelele de șervețel sau un decantor elegant vor adăuga o notă finală foarte interesantă. Servirea gustărilor pe un suport de lemn este o altă idee grozavă, la fel ca și servirea pizzei pe o piatră specială. Uneori, combinația între lemn și ceramică dă un efect complet diferit chiar și pe o simplă față de masă albă. Nu uita ca decorul mesei pentru o petrecere acasă trebuie să se potrivească obligatoriu cu ocazia.

Cum decorezi masa pentru o petrecere acasă?

Decorarea mesei pentru o petrecere acasă nu trebuie să fie neapărat elegantă pentru a-ți încânta oaspeții. O față de masă albă arată frumos atunci când este decorată doar cu un buchet de flori colorat plasat într-o vază de sticlă. Șervețelele contrastante pot avea același efect precup  sfeșnicele într-o formă interesantă sau luminițe ascunse într-un bol înalt de cristal.

Completează decorul mesei pentru petrecere cu elemente de sărbători sau naturale, cum ar fi petale de trandafir uscate. De Crăciun, optează pentru a decora masa cu decorațiuni cu tematică specifică. Poți alege, de exemplu, culori, materiale sau decoratiuni asociate cu Crăciunul precum roșu, alb, argintiu sau auriu. Este important să menții aceeași tematică în toate elementele.

Citește alte articole