Citește în 6 min 27 Nov 2023

Cum depozitezi încălțămintea?

Autor: Georgiana
Timp de citire 6 min

Aranjarea și depozitarea corectă a hainelor și accesoriilor noastre ne ajută să prelungim durata de viață a articolelor preferate din garderobă. Depozitarea încălțămintei poate fi o adevărată provocare având în vedere că acestea sunt de dimensiuni și modele diferite și ocupă destul de mult spațiu. La ce trebuie să fii atent atunci când depozitezi încălțămintea? Află din articolul nostru câteva idei practice de depozitare a încălțămintei.

Depozitarea încălțămintei

Încălțămintea este baza oricărui outfit. Este imposibil să obții o ținută fără a lua în calcul cu ce te încalți. Cumpărăm încălțăminte pentru bărbați și femei în funcție de sezon, ocazie și utilitate. Într-un final, ajungem să deținem o mulțime de perechi de încălțăminte în dulapurile noastre. Cu cât vom avea mai multe modele, cu atât mai greu ne va fi să le depozităm corect.

Depozitarea pantofilor poate fi o problemă, dar din fericire aceasta poate fi rezolvată cu ușurință. Gruparea lor în funcție de anotimp și ocazie, iar apoi pregătirea lor adecvată pentru depozitare este esențială. Curățarea, lustruirea și introducerea unui support de pantof sau a unei bucăți de material textil sau de hârtie rulat reprezintă o necesitate atunci când vine vorba de organizarea pantofilor. După ce faci aceste lucruri, tot ce rămâne de făcut este să le depozitezi în locul potrivit.

Ce să alegi? Un dulap de pantofi este soluția clasică folosită în majoritatea apartamentelor și caselor. Un astfel de mobilier este special conceput pentru a stoca aceste tipuri de accesorii și, prin urmare, garantează cele mai bune condiții pentru depozitarea acestora. Într-o garderobă de mari dimensiuni avem șansa de a crea un spațiu special dedicat pentru astfel de lucruri. Avantajul este că noi înșine determinăm dimensiunea și înălțimea compartimentelor și a rafturilor, adică le alegem individual în funcție de nevoile noastre.

Cu toate acestea, nu toată lumea are șansa de a aplica astfel de soluții personalizate unui dressing. Soluția la această problemă sunt modalitățile inteligente de depozitare a pantofilor. Achiziționarea unor organizatoare speciale este o modalitate interesantă de a vă organiza spațiul din garderobă. Există multe forme și dimensiuni din care să alegeți, plus că există mai multe metode de montare, de exemplu pe ușile dulapului existent.

Modalități inteligente de depozitare a încălțămintei

Nu ai destul spațiu la dispoziție? Încearcă să folosești fiecare centimetru disponibil. Renunță la a păstra cutiile de pantofi în dulap și depozitează-le mai degrabă în cutii, sub pat. Cutiile nu vor fi la vedere și vei avea posibilitatea de a ajunge cu ușurință la ele dacă te folosești de cutii dreptunghiulare din textil, cu mânere. Sandalele pentru femei sau șlapii nu au nevoie de mult spațiu, așa că un singur raft te-ar putea ajuta să depozitezi toată colecția de încălțăminte de vară.

Depozitarea pantofilor poate fi o provocare, mai ales dacă ai multe perechi care ocupă mult spațiu. Chiar și așa, încercați să evitați înghesuirea și depozitarea pantofilor unii deasupra celorlalți. Aceste metode nu fac decât să deterioreze pantofii deformare. O bună organizare este cheia succesului. Cea mai bună opțiune pentru a reducere riscul de deteriorare este să depozitați perechile unele lângă altele sau să le păstrați în cutii. Nu uitați că și expunerea încălțărilor în mod favorabil contează. Descrierea cutiilor sau lipirea unor imagini pe ele este un truc simplu pentru a ști întotdeauna ce se află în fiecare cutie.

Modalitățile inteligente de depozitare a pantofilor se bazează în primul rând pe o bună aranjare a aspațiului. Dacă locuiți într-o casă cu etaj, folosiți spațiul de sub scări pentru a plasa acolo cutii individuale sau un dulap de dimensiuni mici. Sertarele ascunse sub pat sunt foarte utile atunci când îți lipsește spațiul pentru a-ți depozita pantofii, mai ales când ai de depozitat cizme lungi sau ghete foarte voluminoase. Balerinii pot fi păstrați în huse originale cu buzunare agățate pe ușile dulapului sau pe umerase. Pentru a nu deteriora încălțămintea, nu înghesuiți mai multe modele în același buzunar.

 

În ce să depozitezi încălțămintea?

O colecție de accesorii ar trebui să aibă propriul loc, astfel încât să fie mereu la îndemână. În ce să depozitezi pantofii? Există multe opțiuni, așa că fiecare va alege ceva care să se potrivească mărimii casei sale. Rafturile sunt cele mai populare soluții utilizate în majoritatea cazurilor. Aici pantofii sunt așezați unul lângă altul, așezați în pungi speciale de protecție sau lăsați în cutii. Ideea este de a le separa și, în același timp, de a evita deteriorarea acestora.

Cum păstrezi pantofii în garderobă? Pe rafturi, în vitrine exclusiviste sau în sertare extensibile. Încercați să instalați niște înălțimi sau separatoare în dressing, astfel încât încălțămintea să aibă condiții și mai bune. Stilettos pentru femei sau alte tipuri de pantofi cu toc nu ar trebui să fie niciodată pe suporturi cu suprafețe textile, deoarece tocul va deteriora rapid materialul. Ce altceva să ai în vedere? Depozitați numai pantofii care au fost curățați și protejați corespunzător pentru a fi gata imediat de purtare.

Încălțămintea pentru femei și bărbați, precum și cea pentru copii, nu se potrivește întotdeauna într-un singur loc. Împărțirea în grupuri, în funcție de anotimp sa ocazie, face cu siguranță mai ușoară găsirea pantofilor potriviți și, mai ales, păstrarea lor. Modelele pe care nu le purtați foarte des sau le purtați doar într-un anumit sezon ar trebui să fie bine protejate pentru a nu se deforma. Cutiile de depozitare pot fi cumpărate cu ușurință și în mai multe mărimi, iar suporturile pentru încălțăminte le puteți înlocui cu ziar mototolit. Acestea sunt trucuri simple care vor păstra orice pantof în forma sa originală.

De asemenea, asigurați-vă că există o bună circulare a aerului în dulap, adică ambalajul nu trebuie să fie 100% etanș. Organizatoarele verticale pe care le puteți agăța în garderobă, precum și rafturile în picioare, sunt o idee grozavă pentru a ține mai multe. Pantofii sport pentru bărbați, ghetele și chiar șlapii își vor găsi locul aici. Dulapurile cu mai multe rafturi sunt foarte practice pentru depozitarea încălțărilor și pot fi și foarte elegante.

Spații de depozitare suplimentare

 Nu toate casele dispun de dulapuri mari și încăpătoare sau spații ascunse pentru depozitare. În aceste cazuri, trebuie să căutăm alte modalități de a depozita hainele și accesoriile. Cum depozitezi pantofii în boxă? Aceasta nu este locația cea mai favorabilă, deoarece condițiile de acolo sunt în general dificile. Trebuie să fie un loc cald și uscat, altfel îți vei deteriora definitiv pantofii.

Dacă ai spațiu în casă, este ușor să organizezi un dulap. În acest caz, poți aplica multe idei de depozitare a pantofilor. Pune încălțările în cutii rigide cu o deschidere mică și învelite separat. De ce? Ideea este de a le separa unele de altele, precum și de alte articole, pe lângă faptul că le asigurăm o ventilație adecvată și le protejăm de praf.

Sacii de bumbac din interior vor oferi protecție suplimentară, dar trebuie să aveți un sac separat pentru fiecare pantof în parte. Umplerea lor cu ziare sau introducerea suporturilor speciale este un alt truc pentru a face încălțămintea să arate grozav și după mult timp de depozitare. Încercați să nu puneți cutiile prea grele deasupra altora deoarece pot apărea îndoituri sau alte daune de genul acesta. Depozitarea pantofilor pe hol este ușor diferită de cea din subsol. Acolo, în plus, trebuie să avem grijă de protecția împotriva rozătoarelor și insectelor, de exemplu. Un dulap sau altă piesă de mobilier amplasată într-o cameră întunecată va ascunde cutiile și în același timp pantofii de eventuale mușcături.

Citește alte articole