Cum începi să alergi cu plăcere – sfaturi de la o alergătoare pasionată

Sona este alergătoare, blogger, ziaristă. A început să alerge cu trei ani în urmă, când trebuia să scrie un articol despre alergare. A încercat să se antreneze și nu s-a mai oprit niciodată. Are în spate ei o mulțime de concursuri de la cinci kilometri până la maraton, o distrează mai ales alergările la munte. Datorită alergării la jumătatea de maraton de la Praga l-a cunoscut pe prietenul ei – tot alergător – Michal și de atunci aleargă împreună. Au creat un blog pentru alergători Running2.cz unde aflați multe sfaturi și experiențe din timpul alergărilor, Sunt logodiți și anul viitor se pregătesc să facă nuntă între alergători. Sona lucrează în lumea modei și a frumuseții și de asemenea este atentă ca în timp ce performează să arate întotdeauna frumos.

Rețelele sociale sunt pline de alergători – de la nume celebre până la prietenii dvs. Să depășești comentariile despre vreme, despre ce vă doare, că ați mâncat prea mult. Beneficiul îl constituie buna dispoziție, capul limpede, un trup frumos, suplu și bine modelat. Tocmai acum este perioada ideală pentru a începe să alergi. Am pregătit pentru voi câteva sfaturi (care m-au ajutat să încep) și datorită cărora veți reuși să alergați și voi:

1. Hotărăște-te!

Primul și cel mai greu pas este să alergi pentru prima dată. Să depășești tot ce este legat de vreme, de ce vă doare, că ați mâncat prea mult. Trebuie să alergați oricând și oriunde. La început nu vă temeți deloc să alergați în apropierea domiciliului dvs. In locurile pe care le cunoașteți bine și nu aveți nevoie să fiți navigat. Pur și simplu trebuie să mergeți și să vă bucurați.

2. Nu accelera viteza

O mare greșeală a începătorilor este că imediat încep să alerge în sprint. Acest lucru consumă repede energie, vă pierdeți răsuflarea și peste o clipă nu o să mai puteți alerga. De aceea, începeți să alergați încet. In așa fel încât în timp ce alergați să puteți vorbi sau cânta în liniște – ”ritmul vorbirii”. In mod liniștit luați  alături de sine un partener, împreună cu care veți putea urmări acest lucru mai ușor. Dacă vă pierdeți răsuflarea în timpul alergatului, știți că deja alergați repede. Atunci, încetiniți imediat alegarea.

3. Să fugi ca un ”Indian”

Când am început să alerg, antrenoarea m-a sfătuit că nu trebuie să alerg imediat cinci kilometri dintr-odată. Că în timp ce   trebuie să alternez alergatul cu mersul pe jos, dar să nu mă opresc. Când nu am putut, am început să merg repede, când mă odihneam și din nou începeam să alerg. Și a mers. Deodată am avut destulă putere și alergatul mi-a produs bucurie, nu a mai fost un chin ca la școala generală. La început este suficient să parcurgi și un kilometru și doi kilometri. Important este ca trupul să se obișnuiască treptat  și nu să te istovești la bun început.

4. Ce să îmbraci

Întotdeauna îmbrăcați-vă în așa fel de parcă afară ar fi cu zece grade în plus. Materialele funcționale sunt mai potrivite, decât bumbacul – el absoarbe transpirația și răcește. Materialele moderne pentru alergare îndepărtează în mod excelent transpirația și se usucă repede. Pentru vară este suficient să aveți două tricouri, pantaloni trei sferturi sau colanți, iar femeile să aibă un sutien bun pentru alergare – fără ea nu se poate. Ghetele de alergare bune și șosetele bune de alergare sunt însă elemente de bază.

5. Cât de frecvent

Din nou vă dau un sfat important – la început nu exagerați nimic și acordați-vă timp să vă refaceți.  Aceasta nu înseamnă că atunci când alergați prima dată, trebuie să alergați în fiecare zi. La început, alergați în liniște în timpul zilei. Mai târziu vi se va îmbunătăți condiția fizică și veți putea alerga și mai des. Dar însă întotdeauna ar trebui să aveți o zi de totală odihnă pe săptămână.

Îmi place foarte mult ca atunci când alerg să fiu și frumoasă, Așa mă simt bine și alergarea îmi reușește mai bine. In plus apar bine și în fotografiile de pe rețelele sociale. Care sunt sfaturile mele pentru a arăta frumos cu echipamentul Answear? Iată care sunt:

  NIKE / NIKE / UNDER ARMOUR / REEBOK

PUMA REEBOK / NIKE

ROXY / ADIDAS PERFORMANCE / MI-PAC

Author: Anca Toma