Citește în 3 min 25 Apr 2018

Cum lărgesc pantofii fără să-i stric?

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 3 min

pantofi dama

Știm. Cu toții ne-am cumpărat sau am primit cel puțin o dată în viață o pereche de pantofi care nu s-au potrivit precum cei ai Cenușăresei. Fie că erau cu o jumătate de număr mai mici sau prea înguști, pantofii nu se potriveau de nicio culoare. Dacă îți plăceau la nebunie și nu voiai să îi dai înapoi, trebuia să găsești tot felul de soluții mai băbești și nu numai să îi faci să îți vină în picioare. Ți le mai amintești oare? Dacă nu, am făcut pentru tine o listă, în cazul în care te regăsești în situațiile de mai sus.


Metoda pungilor cu gheață

Cu siguranță ai pe acasă pungi alimentare, dacă nu, le poți folosi și pe cele în care cumperi fructe sau legume de la orice magazin. Ce e important de reținut este că în momentul în care le umpli cu apă, trebuie să scoți tot aerul afară din ele. Ideal ar fi să alegi unele care se închid ermetic. Se știe că apa se extinde atunci când îngheață, așa că umple pungile despre care îți spuneam pe un sfert cu apă și pune-le în pantofii care nu îți vin. Următorul pas este să îi pui în congelator până îngheață apa din pungi. Când procesul acesta s-a terminat, scoate-i și plimbă-te prin casă cu ei, să vezi diferența. Dacă nu s-au lărgit cât ți-ai dorit, repetă procedeul până ți se potrivesc.

pantofiMetoda cu uscătorul de păr

Trecem la cealaltă extremă, și anume temperatura ridicată. Se știe și în acest caz că la căldură, lucrurile și materialele se dilată. De ce ai nevoie pentru a folosi această metodă? De o pereche de șosete mai groase și un uscător de păr. Încalță atât șosetele mai groase, cât și pantofii care nu îți vin și plimbă-te prin casă încălzindu-i cu uscătorul de păr. Dacă sunt din piele, ai grijă să nu îi strici și să folosești creme speciale și o temperatură potrivită a foehnului.

Metoda cu alcool

Da, știm că poate suna dubios, însă metoda cu alcool pare a da rezultate bune de fiecare dată. Puneți pe o bucată de vată sau o dischetă demachiantă un pic de alcool și introdu-o în pantofi, în zonele pe care dorești să le lărgești. Apoi încalță o pereche de șosete mai groase și plimbă-te cu pantofii prin casă.

Metoda cu aburi

O altă metodă de a-ți lărgi pantofii este cea cu aburi. Pune o oală cu apă la fiert, iar când dă în clocot, așează pantofii deasupra ei, cu interiorul în jos, timp de minim 5 minute. Apoi fă un sul dintr-un prosop sau poți folosi chiar și șosete împachetate, pe care să le pui în pantof, astfel încât să se lărgească și să își păstreze forma.

Metoda cu cremă hidratantă

Da, crema hidratantă nu face bine doar pielii omului. Dacă ai o pereche de pantofi care te bat sau care te strâng, masează-i cu o cremă cât mai hidratantă, iar pielea se va lăsa în zona respectivă. Mai apoi încalță-i ca să ia forma piciorului tău.

Uite că am strâns pentru tine cinci metode de a-ți lărgi pantofii. Tu pe care le știai? Ai folosit vreuna vreodată?

Sperăm că ți-am venit în ajutor, iar pantofii puțin strâmți nu vor mai fi o problemă pentru tine de acum înainte. Totuși, să nu îți închipui că aceste metode îți vor lărgi pantofii cu un număr. Ele ajută atunci când nu e nevoie de ajustări atât de mari.

Credit photo: unsplash.com

Citește alte articole