Citește în 3 min 26 Apr 2018

Ieșiți în natură: cum să vă alegeți rucsacul, vă sfătuiește Michal de pe running2.cz

Autor: Anca Toma
Timp de citire 3 min

blog-top-ro

Aici a venit primăvara și odată cu ea începe sezonul drumețiilor. Indiferent că doriți să plecați în Bali, în Noua Zeelandă sau numai în munții din Cehia, de fiecare dată aveți nevoie de un lucru – și anume de un rucsac pregătit cum trebuie. Iar oferta Answear vă oferă o mulțime de posibilități.

Mai întâi, gândiți-vă bine ce doriți de fapt să faceți

Plec pentru un timp mai îndelungat, într-un loc departe de civilizație

În acest caz aveți nevoie de un rucsac mare care vă permite să aveți întotdeauna la îndemână lucrurile principale. Ideal este un rucsac de 50+10 litri sau mai mare. Puteți să așezați în el ghete de rezervă, un echipament complet și mâncarea necesară.

 

Plec într-o plimbare de weekend

În acest caz este suficientă mărimea de 30-40 litri, maxim 40+5 pentru cazul când vă veți prelungi weekendul și vreți să vă luați tot ce vă va fi necesar.

Dacă nu vă veți duce în niște ținuturi sălbatice și veți folosi ospitalitatea cabanelor de munte este suficient și un rucsac ușor cu o capacitate de până la 30 litri.

 

Plec într-un speed hiking de o zi în munți.

Această disciplină turistică tot mai îndrăgită care combină alergarea cu mersul pe jos presupune că mergeți foarte ușor dotat, chiar dacă veți avea întotdeauna suficient echipament, și pentru situațiile neprevăzute (Vremea la munte este schimbă de la minut la minut. Niciodată nu știți unde poate apărea o problemă și veți avea nevoie de un echipament suplimentar), In În acest caz este suficient un rucsac de 15-22 litri.

 

La ce trebuie să fiți atent?

Atunci când vă faceți rucsacul. Fiți atent la câteva detalii care pot să facă ca excursia dvs. să devină neplăcută.

 

Construcția rucsacului

Rucsacurile mari ar trebui să aibă întotdeauna o construcție metalică solidă care asigură că nu se va deforma în nici un fel și va sta întotdeauna perfect pe spate. Rucsacurile mai mici ar trebui să fie suficient de rigide și să își păstreze forma și fără această construcție.

 

Posibilitatea de a regla curelele

Multe rucsacuri permit numai o reglare de bază a curelelor. Rucsacurile bune, mai ales cele mari, vă oferă mult mai multe oportunități. Dacă pe deasupra rucsacul nu are o curea pentru piept și șolduri, renunțați imediat la el.

 

Suporții buzunarelor și cum strângeți rucsacul.

Controlați cum puteți să ajungeți comod în rucsac, dacă spațiul din interiorul lui este împărțit, dacă are mai multe buzunare și altele lucruri asemănătoare, gândiți-vă cum îl veți folosi și ce sistem de prindere vă convine mai mult. Unora le convine modul de fixare cu un piolet, tijă, altul apreciază să aibă buzunare accesibil pentru ca să nu mai dați jos rucsacul din spate

 

Niciodată nu plecați la drum cu rucsacul plin

Ultima recomandare este că dacă înainte să plecați la drum, vă umpleți rucsacul până la refuz, trebuie să știți, că după prima zi nu o să știți unde să vă băgați lucrurile corect.

rucsac

Rucsac pentru drumeții rapide / Rucsac mic / Rucsac mediu / Rucsac mare

Citește alte articole