Citește în 3 min 07 Sep 2022

Cum se spală pielea întoarsă – pași simpli de urmat pentru pantofi curați și îngrijiți

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Pantofii din piele întoarsă au nevoie de o îngrijire aparte pentru a-și păstra design-ul estetic frumos și armonios. Pielea întoarsă este un material foarte des folosit în industria modei pentru realizarea pantofilor mai ales datorită aspectului elegant pe care îl oferă.

Dacă aveți o pereche de pantofi din piele întoarsă, este important să acordați o mai mare atenție îngrijirii lor pentru a-i menține curați și frumoși, dar și pentru a le prelungi durata de viață. În cele ce urmează, am încercat să detaliem cât mai concret cum se curăță pielea întoarsă pentru a vă bucura de încălțămintea preferată în fiecare zi.

Utilizați o perie cu peri duri pentru curățarea generală sau o periuță de dinți pentru curățarea pielii întoarse

Dacă vă întrebați cu ce se curăță pielea întoarsă, e simplu! Cu peria. Periile sunt indispensabile pentru întreținerea pantofilor din piele întoarsă. Trebuie să știți că operațiunea de curațare piele întoarsă se realizează cu mișcări line, mici, îndepărtând murdăria și resturile de praf. După câteva minute, pielea întoarsă trebuie să arate curată și cu un aspect texturat ca nou.

În lipsa unei perii special destinate acestui tip de material, vă puteți folosi de o periuță de dinți curată, cu peri tari, pentru a îndepărta cu ușurință resturile de murdărie de pe pantofi.

Gumă specială de piele pentru o curățare profundă

Alături de perie, este important să utilizați și o gumă sau o radieră specială. Radiera va elimina particulele care compun murdăria uscată de pe suprafața pantofilor, întocmai ca o radieră școlară ce șterge creionul. Folosiți radiera într-un singur sens, pentru a păstra textura pielii întoarse.

Oțetul de bucătărie

În timp ce unele pete de murdărie pot fi ușor îndepărtate cu o perie sau radieră, există pete care se încăpățânează să dispară. În astfel de cazuri, nu folosiți apă și săpun, pentru că pot decolora sau păta pielea întoarsă. Cum se curăță pielea întoarsă? Cu ajutorul unei cârpe curate și a oțetului de bucătărie veți îndepărta cu ușurință petele mai persistente. Înmuiați cârpa în oțet și treceți ușor peste pată, folosind mișcări circulare. Aciditatea oțelului va dilua murdăria, iar cârpa o va absorbi.

Uneori poate fi necesar să aplicați mai mult oțet pentru îndepărtarea completă a petelor. După ce ați terminat, lăsați pantofii să se usuce natural, iar cu ajutorul unei perii, îndepărtați restul de murdărie uscată.

Folosiți bicarbonat de sodiu pentru curățarea pantofilor din piele întoarsă

Bicarbonatul este cunoscut pentru beneficiile sale atunci când vine vorba despre curățarea petelor și absorbția mirosurilor neplăcute. În cazul pantofilor din piele întoarsă, umiditatea este un factor care îi va distruge. Tot ce aveți de făcut este să presărați bicarbonat peste petele umede, să frecați ușor cu peria sau cârpa și să lăsați să acționeze pentru 15 minute. Îndepărtați apoi excesul de bicarbonat cu peria și repetați procedura dacă pata este persistentă.

Bicarbonatul de sodiu nu doar va curăța pielea întoarsă, ci o va reîmprospăta și va elimina toate mirosurile neplăcute.

Împrospătați pielea întoarsă cu un spray impregnator sau ulei special

În timp, pielea întoarsă tinde să se usuce și să se decoloreze. Reîmprospătați aspectul acesteia folosind un spray sau un ulei special pentru pielea întoarsă. Veți revigora materialul, acesta revenind la moliciunea inițială. O cantitate mică aplicată pe pantofi ar trebuie să fie suficientă pentru protejarea suprafeței acestora.

Spray-ul și uleiul sunt bune protectoare, vor reda luminozitatea inițială și vor oferi un plus de impermeabilitate pantofilor din piele întoarsă.

 

Citește alte articole