Citește în 3 min 31 Aug 2022

Farmecul discret al luxului – ochelari de soare

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Ochelarii de soare nu mai sunt demult o simplă necesitate, ci reprezintă un accesoriu nelipsit dintr-o ținută impecabilă. Completează-ți ținuta cu o pereche de ochelari cu un logo luxos – vezi ce branduri high-fashion au apărut pe Answear.ro!

Chloé

Istoria brandului datează din 1952. Casa de modă fondată de Gaby Aghion a oferit produse Ready-To-Wear care reprezentau o noutate în lumea modei de la acea vreme. Nu e de mirare că brandul a devenit rapid popular printre tinerele aspirante dornice să reușească într-o lume în schimbare. Glamour pe de o parte și cool pe de altă parte – modelele romantice ale casei de modă franceze au fost purtate de Grace Kelly, Brigitte Bardot și Jackie Kennedy. ADN-ul lui Chloé a rămas neschimbat de câteva decenii, iar designul caracteristic feminin al mărcii este vizibil clar în propunerile de ochelari. De la forme subtile la linii îndrăznețe, supradimensionate, fiecare cadru exemplifică designul precis și măiestria mărcii. Finisajul impecabil și texturile sofisticate sunt completate de nuanțe luminoase, gradiente, făcând totul feminin pe de o parte și îndrăzneț pe de altă parte.

Balenciaga

Modelele erau originale încă de la începuturile mărcii! Balenciaga este o casă de modă de lux care a fost fondată în 1919 de Cristóbal Balenciaga în Spania. Fondatorul său a încălcat cu îndrăzneală canoanele și a stabilit fără compromisuri noi granițe în lumea modei. Astăzi, această tradiție este continuată de directorul de creație al brandului Demna Gvasalia. Balenciaga este un brand dezirabil, cult și expresiv, în care futurismul se amestecă cu influențe retro, ajungând la proiectele de arhivă ale lui Cristobal. Este adorat de vedetele de talie mondială, printre care Kim Kardashian, Nicole Kidman, Dua Lipa și Bella Hadid. Ochelarii cu logoul distinctiv vor fi îndrăgiți de individualiștii cărora le place să iasă în evidență – de fapt, aceste forme futuriste de cat-eye nu pot fi ignorate!

Bottega Veneta

Îndrăgit de mileniali și de generația Z, brandul a fost fondat în Italia și s-a concentrat inițial exclusiv pe producția de articole din piele. Deși există din 1966, își datorează popularitatea actuală fostului director de creație Daniel Lee, care a reinterpretat clasicii și l-a trezit pe gigant, așa cum îl descriea brandul. Geantă verde-iarbă, cu puf, geantă Cassette cu țesătură împletită și sandale scurte cu talpa înaltă, sunt doar câteva dintre hiturile pe care brandul le-a lansat în ultimele sezoane. Aceste produse au apărut în fiecare editorial de modă și în postările influencerilor globali. Ce zici de ochelarii cu sigla uneia dintre cele mai populare case de modă din ziua de azi?

Gucci

Această casă de modă italiană este unică și plină de modele colorate – precum și istoria sa, plină de răsturnări de situație. Deși astăzi Gucci nu mai este în mâinile celebrei familii Gucci, se bucură de o reputație și captivează mii de femei cu stilul său minunat. Sub Alessandro Michele, Gucci este eclectic, excentric și transfrontalier. Referințele istorice sunt amestecate aici cu fantezia, un vis se transformă în realitate, iar benzile desenate contemporane devin o sursă de inspirație emblematică. Stiluri victoriane, mesaje rock’n’roll, țesături ale bunicii, animale de poveste, acestea sunt câteva dintre elementele clasice din arhivele mărcii.

Citește alte articole