Citește în 3 min 02 Sep 2022

Ieși din zona de confort – cum să începi un sport nou?

Autor: Georgiana
Timp de citire 3 min

Alergi, înoți, ridici greutăți… Sau poate că este timpul să schimbi ceva și să testezi ceva nou? Te încurajăm să ieși din zona de confort la antrenament.

Un stil de viață sănătos necesită mișcare cât mai des. Poate ți-ai găsit deja disciplina sportivă preferată, poate că încă o cauți sau poate ești blocat într-o rutină sportivă și simți că îți lipsește impulsul de a începe o nouă activitate. Ce te opreste? Frica de schimbare, lipsa echipamentului adecvat sau poate lipsa de motivație?

De ce este atât de importantă varietatea activităților fizice?

Practicăm sport nu numai de dragul corpului, al sănătății și al stării noastre. Antrenamentul ar trebui să ne ofere bucurie, să ne ofere o nouă stimulare și să ne dezvoltăm. Prin urmare, nu poate fi plictisitor. Să fim sinceri, același traseu parcurs cu bicicleta sau același set de exerciții de forță pentru a suta oară nu mai este fascinant. Și totuși, merită să dezvoltați și să încercați lucruri noi! Diverse activități fizice ne permit nu numai să ieșim din rutina de antrenament. În primul rând, ele permit dezvoltarea completă a corpului nostru. Întărim mușchii, rezistența, flexibilitatea, dezvoltăm viteza și rezistența.

Cum să-ți schimbi rutina de antrenament?

În primul rând, gândește-te la ce îți oferă antrenamentul actual, ce părți ale corpului tău se întăresc și la ce altceva ar trebui să lucrezi. Dacă de obicei alegeți antrenamente intense pentru arderea grăsimilor, poate că merită să le completați cu exerciții de susținere a greutății? Sau poate încercați activități de grup, cum ar fi un antrenament de zumba? Sărbătorile și zilele călduroase sunt perfecte pentru a începe noi activități, în special în aer liber. Plimbările cu rolele și bicicleta nu sunt totul. Puteți să mergeți la peretele de cățărat, să jucați tenis sau chiar golf.

Cum să începi un nou sport?

Sălile de sport și cluburile de fitness sunt unul dintre cele mai populare locuri în care lucrăm la starea noastră. Cu toate acestea, mulți oameni de acolo folosesc doar un singur tip de activitate, de ex. alegând doar instruire pe aparate sau frecventând cursuri cu același antrenor. E timpul pentru schimbări! Simți frica de schimbare, nesiguranță? Fă un nou tip de antrenament cu un prieten. Dacă ai evitat greutățile până acum, ia cu tine o a doua persoană, de preferință cu experiență, care să-ți explice ce și cum ar trebui să faci exercițiile. Activitatea cu un prieten vă va permite să depășiți frica de necunoscut. O atitudine pozitivă este, de asemenea, importantă. Mai degrabă, niciunul dintre ceilalți practicanți nu vă va critica, ci doar vă va oferi sprijin substanțial. De asemenea, puteți renunța la o activitate nouă și puteți reveni oricând la exercițiile preferate.

Găsește-ți disciplina preferată cu Reebok

Brandul Reebok te motivează la versatilitatea sportivă. Cu pantofii Nano X2 cu fața din material textil, care vor funcționa atât în ​​sală, cât și în exterior, vei putea testa activități noi. De la genuflexiuni cu un singur picior la burpees, de la deadlift-uri la lunges. Acești pantofi sport îți vor da încredere!

Citește alte articole