Citește în 4 min 20 Feb 2024

Îmbracă-te în denim din cap până în picioare

Autor: Cristina
Timp de citire 4 min

De la căutătorii de aur din California, până la actorii de la Hollywood și la cele mai celebre style icons ale anilor ’90, denimul a parcurs un drum lung până a devenit unul dintre cele mai populare materiale din industria modei. Este iconic, atemporal și mereu la modă, motiv pentru care a devenit elementul principal din colecția LIVE.LOVE.DENIM de la Answear.LAB

Hainele din denim se găsesc în aproape orice garderobă. Sunt un element de bază al stilului casual. În 2024, tendințele din modă se concentrează și mai mult pe denim, transformându-l într-unul dintre cele mai populare trenduri. Conform celor mai noi tendințe, anul aceasta denimul se va purta din cap până în picioare într-o varietate de croieli și forme. Cele mai profunde nuanțe ale denimului se vor asocia cu texturi din piele și piese de bază din garderobă. Să aruncăm o privire peste cele mai noi tendințe.

.

Denim cu denim

Cântărețul american Bing Crosby a purtat pentru prima dată acest tip de outfit. Vedetei i-a fost refuzată cazarea într-un hotel canadian din cauza ținutei nepotrivite – un outfit din denim de la Levi’s. La scurt timp după aceea, brandul a creat un „costum canadian” format dintr-o jachetă și pantaloni din denim. În interior, au inclus totuși câteva inserții patchwork pe care scria: „Notă pentru toți hotelierii: oricine poartă acest material ar trebui să fie admis în cele mai bune hoteluri”, creând astfel o declarație de modă unică.

La începutul anilor 2000 ținutele compuse total din denim au început să fie tot mai populare. Au fost inspirate în mod deosebit de stilul celebrităților americane legendare. Britney Spears și Justin Timberlake au marcat o apariție memorabilă în lumea modei, în 2001, când au apărut pe scena de la American Music Awards în ținute din denim asortate.

Piesele vestimentare actuale din denim pun accentul pe croieli atemporale dar și pe detalii clasice, minimaliste. În acest stil au fost prezentate pe catwalk colecțiile din denim semnate Diesel, Givenchy, Burberry sau Chloe. Actualul trend al ținutelor compuse în totalitate din denim presupune mai puțin efort pentru a obține un outfit plin de stil. Două piese vestimentare în culori asemănătoare sunt suficiente pentru a crea un look reușit.

Denim indigo – o culoare la modă

Nuanțele de indigo profunde oferă denimului un aspect exclusivist și mai rafinat. Sunt preferate de designerii celor mai importante case de modă din lume. Ținute versatile, potrivite pentru o varietate de ocazii au fost prezentate pe catwalk de marile case de modă Gucci, Miu Miu sau Helmut Lang, însoțite de o paletă de culori minimalistă formată din nuanțe de albastru, bleumarin si bej.

Denimul închis arată foarte bine când este asociat cu nuanțe neutre. Pe lângă culorile menționate mai sus, accentele de alb, gri și negru sunt de asemenea o alegere inspirată. Denimul în nuanțe de albastru închis, distinctiv, este materialul ales pentru foarte multe articole de îmbrăcăminte. Prin urmare, deși este limitat ca și culoare, permite libertate în privința croielilor vestimentare.

Poartă blugi largi, drepți sau evazați din denim închis la culoare. Elementele de bază de bună calitate precum tricourile clasice sau body-urile mulate – se potrivesc de minune în această combinație.

Denim și piele – o combinație plină de stil

Deși sunt materiale complet diferite, se completează perfect. Pielea adaugă personalitate oricărui look, în timp ce denimul îi adaugă o notă de stil atemporală. Dacă ești adepta combinațiilor clasice, alege o jachetă scurtă de piele, un tricou alb cu decolteu în V sau unul la baza gâtului și blugi drepți. Denimul și pielea arată foarte bine împreună.

Bluzele din denim devin tot mai populare. În colecția LIVE.LOVE.DENIM de la Answear.LAB se regăsește un top triunghi, care poate fi asortat cu ușurință atât cu blugi, cât și cu piese vestimentare din piele – fuste sau pantaloni.

Accesoriile sunt, de asemenea, importante în combinația denim cu piele. Pentru un look care combină ambele materiale, alege să porți balerini din piele, la modă în acest sezon. Considerați până de curând sinonimi ai kitsch-ului, balerinii au revenit în atenție și acum se numără printre tendințele principale ale anului 2024. Nu mai sunt văzuți ca și pantofi care distorsionează silueta. Cu vârfurile rotunjite, forme și texturi interesante, balerinii completează perfect aspectul ținutelor de zi cu zi – în special în cazul celor care includ haine din denim.

.

Citește alte articole