Citește în 2 min 15 Apr 2020

Istoria brandului Swarovski

Autor: Georgiana
Timp de citire 2 min

Swarovski este asociat cu luxul, momentele excepționale și bunul gust. Cristalele strălucitoare decorează ceasuri, bijuterii și creații elegante de ani de zile, iar acum brandul este disponibil și pe ANSWEAR.ro. Hai să îi descoperim istoria împreună!

 

Tăiere precisă, luciu uimitor și formă complicată – cristalele Swarovski și-au câștigat popularitatea de mai bine de un secol. Brandul este lider global în producția și vânzarea de cristal tăiat și oferă propria sa linie de bijuterii și accesorii. Bijuteriile cu logo-ul lebedei au intrat cu mândrie în familia ANSWEAR.ro!

Istoria brandului Swarovski

Cum s-a întâmplat ca Swarovski să obțină recunoașterea rapidă a calității produselor sale și să înceapă să fie folosite de toată lumea, de la designeri de top la bijutieri și decoratori de interior? Totul a început cu Daniel Swarovski – un polizor de sticlă ceh, care a inventat și patentat o mașină care permite prelucrarea rapidă și precisă a cristalelor. În 1895, în satul austriac Wattens, a fondat fabrica și întreprinderea Swarovski, care s-a transformat rapid într-o sală de bal din cristal. În anii 1920, cristalele Swarovski au început să lucreze alături de Coco Chanel pentru proiectele lor, iar în anii 1930 cererea tot mai mare de îmbrăcăminte cu decorațiuni din cristale a dus la introducerea de benzi de mercerie căptușite cu cristale. În anii ’50 Aurora Borealis strălucind cu toate culorile curcubeului a devenit un bestseller. După moartea lui Daniel, în 1956, compania, potrivit voinței sale, a rămas în mâinile familiei. Astăzi, afacerea este gestionată de generația a 4-a și a 5-a a familiei Swarovski.

Mark Swarovski – magie în cristal

Toată lumea adoră pietrele Swarovski. Case de modă bine cunoscute: Giorgio Armani, Versace, Prada sau Saint Laurent le folosesc cu pasiune. Secretul este într-un cristal perfect tăiat – marca oferă peste 100.000 de culori, forme și dimensiuni ale acestor pietre. Cristalele Swarovski seamănă cu diamante, dar sunt mult mai accesibile ca preț, așa că aproape oricine își poate permite. Setul de bijuterii delicate cu pietre strălucitoare poate fi purtat cu multe ocazii: femeile le aleg pentru petreceri și nunți, însă se potrivesc și pentru ținutele de zi cu zi. Cerceii sau colierul cu pietre Swarovski vor fi, de asemenea, un cadou minunat de Paște!

brățară | cercei | colier | brățară | cercei

Vezi toate produsele Swarovski aici >>>

 

Citește alte articole