Citește în 6 min 02 Oct 2023

No Shame – Interviu cu Majda Aboulumosha

Autor: Georgiana
Timp de citire 6 min

Toamna acestui an este dedicată femeilor care s-au luptat de-a lungul timpului cu presiunea socială. Mai ales în modă, standardele de frumusețe au afectat nu doar fizic foarte multe femei, ci mai ales psihic, părerea celor din jur fiind de foarte multe ori pusă pe un piedestal. A venit momentul să celebrăm frumusețea autentică, așa cum este ea, indiferent de numărul de kilograme, de culoarea pielii sau de dimensiunea bustului. Înainte să te iubească ceilalți, trebuie să te iubești tu. Fiecare femeie merită iubită pentru ceea ce este, nu pentru cum arată.

Majda Aboulumosha s-a alăturat campaniei NO SHAME by Answear.LAB. Asocierea dintre noi a venit natural, întrucât este o luptătoare și o promotoare a frumuseții naturale, dincolo de standardele societății. A crescut în România într-o perioadă în care a fi de o altă naționalitate era ceva ieșit din comun. Trebuia să ai o piele albă ca spuma laptelui pentru a te încadra în standardele de frumusețe cerute la vremea respectivă.

Din fericire, aceste standarde încep să dispară, iar noi suntem aici pentru a populariza acest mesaj: fiecare femeie este frumoasă exact așa cum este ea! Iubește-te, iar ceilalți nu vor întârzia să te iubească la rândul lor.

Interviu cu Majda Aboulumosha

Povestește-ne despre copilăria ta și originile tale, despre cariera ta de actriță și prezentatoare TV.

Copilăria mea a fost una frumoasă, cu multe jocuri în fața blocului, cu bunica care mă învăța ce înseamnă iubirea, cu drumuri Turcia-Romania. Pentru că mami locuia în Turcia, eram navetistă :)) . În același timp, pentru faptul că nu arătam ca toți ceilalți copii, cred că în viziunea lor era un defect lucrul acesta (culoarea pielii), și nu doar în viziunea copiilor. Ajunsesem să cred că este o problemă și, până la vârsta de 15 ani, am fugit tot timpul de soare. De fiecare dată când mergeam la plajă stăteam învelită cu prosopul de teama de a nu mă bronza mai tare. Am avut noroc de o familie care m-a învățat cu adevărat ce înseamnă iubirea și acceptarea, motiv pentru care azi îmi aduc aminte doar de perioadele frumoase din copilărie. Cariera mea a început la 19 ani, deși de pe la 16 ani am început să fac promoții ( așa le numeam): erau reclame la fel și fel de produse în magazine. Pot să zic că de atunci eram influencer :)) . La 19 ani am luat calea actoriei, serialelor și drumul spre televiziune. Am avut noroc de oameni care au crezut cu adevărat în mine și m-au făcut să înțeleg ca eu pot. Tocmai de accea nu mi-a fost teamă să accept provocarea de a prezenta emisiuni TV ( fie live, fie înregistrate) .

Cu ce te-ai confruntat ca adolescentă și femeie?

Cu teama de a nu fi respinsă de oameni. Mereu am dus lupta aceasta cu mine: să fiu acceptată. Motiv pentru care am învățat foarte mult, pentru care mi-am dorit sa arăt ca și eu pot. Ca femeie, au fost perioade cand mă ascundeam, dar nu știam exact de ce. Poate că nu eram în standardele care “se cereau”.  Am avut 90 de kg. Cu timpul am învățat să mă accept și să schimb lucruri dacă știu sigur că nu mă fac pe mine să mă simt bine.

Cum este Majda din trecut și cum este Majda – femeia din prezent?

Majda din trecut era mult mai retrasă, cu mult mai multe întrebări “dar oare e bine dacă zic asa?”. Majda din prezent este mult mai încrezătoare, mult mai “nu rănesc pe nimeni dacă îmi exprim părerea cu iubire”. Sunt un om care pășeste cu încredere și care vrea să ducă mesajul acesta mai departe, că oamenii sunt speciali, merită îmbrățișați, încurajați și iubiți. Femeile sunt frumoase exact așa cum sunt și se simt bine.

Majda din trecut și Majda din prezent au ceva în comun: iubirea. Pe care toată viața o să o împartă omenilor și Majdei din viitor.

Ai o fiică minunată. Există vreo asemănare între gândurile tale de când erai copil și fiica ta? Care sunt diferențele majore dintre copilăria ta și cea a fiicei tale în raport cu ceilalți?

Mulțumesc. Este cea mai mare binecuvântare a mea. Fetița mea. Jacqueline este foarte puternică. Deși i s-a întamplat să se lovească de duritatea unor vorbe spuse din partea celorlalti legate de diferența de culoare, ea reacționează cu foarte multă iubire, cu lecție și cu următorul răspuns: suntem diferiți pentru că așa ne-a lăsat Dumnezeu, iar în comun avem IUBIREA.

A învățat de când era mică să fie propriul ei erou și să aibă inima plină de iubire. Sper să se bucure toată viața de tot ce e frumos și să aibă încredere în ea.

Când și cum s-a produs schimbarea în care ai conștientizat că ești frumoasă și perfectă așa cum ești?

Nu pot să spun că au exstat perioade foarte lungi în care nu m-am simțit frumoasă, chiar dacă nu arătam ca acum. Încercam să mă conving că este doar o perioadă și se va schimba.

Schimbarea s-a produs odată cu maturitatea. Cand am înțeles ca e frumos să nu mai tind spre perfecțiune. Când am înțeles că a fi imperfectă e frumos. Atâta timp cât zâmbesc și pot oferi oamenilor energia mea și ei se bucură, eu sunt un om frumos.

Ca ambasadoare a campaniei „NO SHAME” inițiată de Answear.LAB, un brand creat de femei pentru femei, cum vezi problema body shamingului într-o societate în care femeile sunt descurajate să pună accent pe frumusețea naturală și sănătoasă?

Mi-aș dori tare mult ca fiecare femeie care se simte descurajată să meargă acum în oglindă și să se îmbrățișeze. Să vadă chipul lor cu iubire, semnele de pe corp ( indiferent de naturala lor) sunt parte din povestea lor. Să știe că ele sunt puterea și iubirea și că societatea nu IMPUNE. Părerea oamenilor expusă cu duritare nu e povestea lor, nu e durerea lor. Să se trezească dimineața și să zâmbească. Sunt frumoase fix așa cum sunt. Le încurajez să aibă încredere în ele, să se aranjeze daca se vor simți mai bine, dar să nu faca nimic fortat.

Ce le recomanzi femeilor care duc o “luptă” proprie: nu se regăsesc în jobul lor, își doresc o evoluție profesională, nu se simt bine în corpul lor, nu se simt apreciate și iubite?

Să stea. Să se gândească în ce punct al vieții lor sunt. De ce se întâmplă asta? Să se întrebe dacă și-au urmat cu adevărat visul. Niciodată nu e prea târziu să evoluezi, să te accepți și să te iubești. Mai bine ACUM decat mâine. Prima dată să învețe să se iubească, să se îmbrățișeze și să dea drumul la durerea care există în sufletul lor. Atunci vor putea privi altfel lucrurile. Dacă nu se simt apreciate și nici iubite? Să nu tacă, nu au de ce. Să dea replica: Sunt apreciată atât cât vezi tu.

Eu merit să fiu acceptată și iubită!

Pe Majda o puteți urmări pe Instagram. Este o adevărată sursă de energie pozitivă și iubire! Îi mulțumim mult că a acceptat să se alăture campaniei NO SHAME!

Ținutele Majdei din fotografii fac parte din colecția No Shame by Answear.LAB.

Citește alte articole