Citește în 5 min 28 Jun 2017

Raluca Alexandrescu, Brand & Communication Marketing Manager Mega Image: Hainele mă ajută să îmi exprim creativitatea

Autor: Ask a fashionista!
Timp de citire 5 min

Raluca Alexandrescu mega image

Raluca Alexandrescu lucrează în industria de retail de peste 10 ani în cadrul Mega Image, cel mai mare lanț de supermarket-uri din România, cu peste 10.000 de angajați și cu o rețea de peste 540 de magazine la nivel național.

Pasionată de food si de nou, îi place să găsească spiritul de inovație în tot ceea ce face, să gândească și să se implice activ în proiecte care să aducă un plus de bucurie și de bine în viața noastră.

Raluca este una dintre doamnele ce ne inspiră și care reprezintă perfect spiritul proiectului #AnswearTopLadies. O fire creativă și elegantă, Raluca ne împărtășește câteva dintre trucurile ei pentru un stil vestimentar cât mai personal și unic.


(A): Când spui stil vestimentar, la ce te gândești?

R.A.: Stilul vestimentar este un mix între modă și naturalațea fiecăruia, este viziunea fiecărei persoane asupra modei. Pentru mine, stilul vestimentar înseamnă simplitate și eleganță, iar felul în care îmi aleg zilnic combinațiile de haine și accesorii spune câte ceva despre mine, mă ajută să îmi exprim creativitatea.

 


Raluca Alexandrescu mega image(A): Atunci când esti la birou, ce stil vestimentar alegi și de ce?

R.A.: Sunt destul de consecventă și as spune uneori pe alocuri conservatoare în alegeri. La birou, merg aproape întotdeauna pe stilul clasic, vreau să mă simt bine și comod în ceea ce port. În 90% din cazuri merg pe varianta pantaloni, dar în schimb iarna prefer rochiile, atunci când le pot combina cu diverse cizme. Iar în momentul în care simt că nu am o zi prea bună, mă folosesc de articolele vestimentare pentru a încerca să o fac mai frumoasă.

 


(A): În moda, ce îți place cel mai mult? Ai anumite preferințe și dacă da care sunt acestea?

R.A.: Hmm…nu-i nevoie să mă gândesc prea mult: primul lucru care îmi vine în minte sunt dungile; în orice sezon vei găsi la mine în garderobă o piesă în stilul marinăresc cu dungi, indiferent de culoare. Îmi mai plac foarte mult și capele, mi se par pline de rafinament și au o eleganță atemporală. Pe urmă, să nu uitam de pantalonii largi, stil fustă, în care mă simt cel mai bine. Și cămășile cu guler clasic, pe care le pot combina cu orice.

 

(A): Atunci când îți alegi un accesoriu nou sau un anumit articol vestimentar, ce element  este cel mai important în alegerea făcută și de ce?

R.A.: Când aleg un accesoriu sau un articol vestimentar, iau mai multe elemente în calcul. În primul rând, dacă mă inspiră cu ceva, dacă ar putea fi combinat cu alte piese vestimentare din garderobă, și cel mai important, dacă mi se potrivește. Încerc să păstrez aceeași linie la haine, mixând 2-3 stiluri care mă reprezintă cel mai bine. La accesorii, contează foarte mult calitatea. Trendurile în modă sunt importante, dar până la un punct: cum arătăm atunci când ne uităm în oglindă ?. Cel mai important este să mă simt eu bine în respectivul articol vestimentar, pentru că altfel o alegere greșită îmi influențează destul de mult starea de spirit.

 

(A):Ți-ai găsit vreun style icon? Cum te inspiră acesta?

R.A.: Cred că depinde foarte mult de momentul vieții în care mă aflu: acum, ca mamică, pot să spun că sunt influențată, în primul rând, de comoditate. Ca style icon, cred mai mult în influența trendurilor decât a personalităților: trăim într-o perioadă în care fiecare individ are o multitudine de pârghii prin care îi poate influența pe cei din jur prin forța creativității proprii.

Raluca Alexandrescu mega image

(A): Ce te pasionează cel mai mult?

R.A.: În viata mă pasionează inovația, să aflu și să învăț mereu lucruri noi. Lucrez de 10 ani în domeniul retail și mă fascinează să văd cum vin și trec trenduri chiar și în domeniul food, cum oamenii își schimbă și își adaptează stilul de viața noilor tendinte. Îmi place să văd că stilul nu se rezumă numai la modă, ci merge mână în mână și cu alimentația, starea de bine și modul în care alegem să trăim sănătos.

 

(A): Un make-up perfect este complementar unui stil vestimentar impecabil. Care sunt produsele de care nu te poți lipsi?

R.A.: Simplu, am o selecție imbatabilă: crema de zi, fondul de ten, rimelul și creionul de ochi.

 

Interviul face parte din proiectul #AnswearTopLadies, susținut și de  Sephora și Beauty District .

Credit foto: Alin Dobrin

Spațiu sedință foto: Maison 13

Vestimentație: Raluca Alexandrescu.

Cămașă Guess Jeans Fusta FemeStage by Eva Minge Camasa Scotch & Soda Pantaloni Only
Cămașa Guess Jeans Fusta din colectia FemeStage by Eva Minge Camasa din colectia Scotch & Soda Pantaloni din colectia Only

Citește alte articole