Citește în 4 min 05 Dec 2023

Simte spiritul nouăzecist cu Answear.LAB

Autor: Georgiana
Timp de citire 4 min

Moda anilor `90 inspiră desginerii încă de câteva sezoane. În perioada ce urmează, culorile și croiurile specifice acelor timpuri vor fi parte din tendințele globale principale. Motivele nouăzeciste se regăsesc în cea mai recentă colecție Answear.LAB, Focus & Fabulous. Află cum să îți stilizezi ținutele astfel încât să obții de fiecare dată un look la modă.

Dispoziția socială și cultura pop au jucat un rol semnificativ în dezvoltarea stilului anilor `90. Dorind să evadeze din moda conservatoare, oamenii au început să caute forme care să iasă din tipare. Pentru obținerea look-urilor de zi cu zi, aceștia se inspirau de la vedetele din serialele TV, muzicieni, staruri de cinema și supermodele.

Până de curând, stilul anilor `90 a fost descris de unii ca fiind prea evident. Acum îi inspiră încă o dată pe designeri să creeze stiluri originale, purtabile și în viața de zi cu zi, nu doar la ocazii speciale. Hainele în estetica nouăzecistă pot fi găsite în noua colecție Focused & Fabulous de la Answear.LAB.

 

Trandafirii și moda

Colecția Focused and Fabulous se referă la croieli feminine bazate pe tendințele globale. Rochiile cu imprimeuri florale, mai ales în combinația de culori roșu și negru, joacă rolul principal în ținutele de zi cu zi, dar și în cele de seară. Laitmotivul detaliilor decorative și imprimeurilor este floarea de trandafir. Unele dintre modele amintesc de atmosfera unei grădini pariziene. Altele apar pe haine într-un desen liniar.

Indiferent de formă, trandafirii și alte motive florale vor fi pe podiumurile designerilor de renume mondial în sezoanele următoare. Cum poți încorpora această tendință în viața ta de zi cu zi? Optează pentru o rochie mulată din material subțire ce îmbrățișează silueta și un decolteu ascuțit, acest model fiind alegerea perfectă pentru orice situație.

La fel de interesantă este și combinația dintre o bluză cu mâneci lungi și o fustă dreaptă, crăpată într-o parte. Ambele piese vestimentare nu numai că se potrivesc foarte bine împreună, dar pot deveni cu ușurință baza pentru alte ținute. Pur și simplu asortează fusta cu un top atrăgător, iar bluza poate fi asociată cu o altă pereche de pantaloni ce îți flatează silueta.

Body-urile specifice anilor `90

Body-ul este un alt simbol al anilor `90, prezent în lumea modei de mai multe sezoane. Sunt purtate de unele dintre cele mai mari vedete internaționale, printre care Emily Ratajkowski și surorile Kardashian și Jenner. Body-urile scot cel mai bine în evidență silueta unei femei. Acestea accentuează curbele, acoperă imperfecțiunile și se așază grozav pe corp, spre deosebire de tricourile obișnuite care se șifonează sau fac cute atunci când sunt purtate.

Dacă ești în căutarea unui articol versatil care să se potrivească atât pentru un outfit elegant, cât și pentru cel de zi cu zi, body-ul este soluția perfectă. Modelul cu paiete aplicate poate fi asortat cu blugi negri flare, o fustă evazată sau pantaloni de costum și un blazer. Veți arăta fenomenal în oricare dintre aceste opțiuni. Garderoba fiecărei femei nu ar trebui să fie lipsită de un body izbitor. Croiala strânsă, mânecile lungi și materialul decorat cu fir argintiu conferă acestui body un caracter unic. Îmbracă-l cu o fustă neagră sau pantaloni eleganți și look-ul pentru o ocazie specială este gata!

Universul trenciurilor

Piesele vestimentare din piele au cucerit podiumurile încă din sezonul toamnă/iarnă 2022, dar această tendință a rămas cu noi mai mult timp, mai ales ca material pentru trenciuri. Potrivit designerilor, modelele oversized în culori naturale precum maro sau negru arată cel mai interesant.

Trenciurile din piele în culori naturale vor deveni un element de bază în garderoba femeilor în sezoanele următoare. Acestea vor începe să iasă în evidență ca unul dintre cele mai puternice elemente ale unui outfit. Trenciul din piele cu croială dreaptă este cel mai potrivit pentru a evidenția cel mai bine caracterul hainei. Asortează-l cu blugi casual, o helancă neagră sau o rochie lungă asimetrică.

Focus pe denim

Moda anilor ‘90 a fost un salt uriaș de la stilul deceniului precedent, predominat de sclipici. Tendințele anilor ‘90 nu erau doar un amestec de culori tari, ci și de nuanțe neutre și un street style minimalist inspirat de stilul Calvin Kein – tricou alb, pantofi sport și blugi de calitate. Pantalonii din denim erau cei care apăreau cel mai des pe străzi.

Dacă vrei să creezi o ținută de zi cu zi inspirată din anii ‘90, blugii bootcut albaștri cu talie înaltă și evazați sunt un must. Ca alternativă, încearcă clasicii jeanși drepti. Croiala universală face blugii să se potrivească cu orice formă a corpului. Indiferent de croiala pentru care te decizi, poți crea cu ușurință un look casual folosindu-te de jeanși.

Citește alte articole