Citește în 3 min 11 Jul 2018

Ținute casual – elegante

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 3 min

tinuta casual eleganta

Casual – elegant? Despre ce stil de îmbrăcăminte vorbim? Cu toții am auzit de smart – casual; casual; și chiar business – casual. Dacă stilul casual elegant îți sună străin, ai ajuns unde trebuie. Pentru că îți vom da mai jos recomandări de piese vestimentare care se încadrează în acest stil.

Doamnelor, domnilor! Azi vă invităm să citiți despre stilul casual elegant!

tinuta casual eleganta

Ținute casual-elegante pentru doamne

Știm foarte bine că niciodată nu avem destule haine care să se potrivească zecilor de ocazii la care trebuie să participăm de-a lungul vieții. Norocul nostru este că stilul casual-elegant îmbină cel puțin două stiluri, îmbinând astfel ținute pe care le ai deja în garderobă.

Unde poți aborda un asemenea stil? De exemplu, dacă ești o persoană care de obicei se îmbracă casual și trebuie să mergi la o petrecere a firmei sau la o conferință, îți recomandăm să abordezi acest stil.

Și totuși, ce anume poți atunci când trebuie să te îmbraci elegant casual?

De exemplu, dacă vorbim despre topuri sau bluze, înlocuiește tricoul cu un maieu sau o bluză vaporoasă și ai schimbat direct registrul.

Jeanșii înlocuiește-i cu o pereche de pantaloni mai eleganți sau o fustă stilou, de exemplu, și te vei integra perfect în peisaj.

Pantofii cei mai potriviți sunt cei care au puțin toc. Tenișii sau alți pantofi sport trebuie eliminați din ecuație încă de la începutul discuției. Dacă totuși nu ești foarte obinșnuită să porți tocuri, indiferent de forma sau mărimea lor, poți alege o pereche de platforme.

Accesoriile ar trebui să fie o trecere de la stilul smart – casual la cel elegant: nici foarte mari, dar nici cele mai prețioase pe care le ai acasă. Alege o brățară sau un ceas clasic, o poșetă în care să îți încapă strictul necesar și, de ce nu, o eșarfă. Pentru un plus de feminitate.

tinuta casual eleganta

Ținute casual-elegante pentru domni

Știm foarte bine că doamnele sunt mereu acelea care nu au cu ce să se îmbrace sau să se încalțe. Li se întâmplă uneori și domnilor. Norocul lor este că stilul elegant – casual se apropie foarte mult de cel smart – casual și nu trebuie să achiziționeze noi piese pentru garderoba lor.

Știm deja că la stilul casual smart nu ne vom îmbrăca cu un tricou oarecare, ci vom alege un tricou polo. Ei bine, pentru stilul casual – elegant, ar trebui să îl înlocuim și pe acesta cu o cămașă. Chiar dacă nu este cea mai elegantă pe care o poți găsi într-un magazin high class, e totuși mai potrivită decât orice tip de tricou.

Și domnii vor trebui să lase jeanșii în dulap și să se orienteze către o pereche de pantaloni de la semi-eleganți la eleganți. Chiar dacă nu vor trebui să fie călcați la dungă, aceștia trebuie să aibă o anumită ținută.

Pantofii pe care îi vei alege în astfel de situații sunt cei care dau mai mult spre elegant și anume ți-i recomandăm pe cei cu șiret. Cu șiret, însă nu sport. De la mocasini la pantofi de piele, îi poți alege pe oricare.

Accesoriile sunt importante și în cazul domnilor. Poate nu vei alege o pereche de butoni sau un papion, dar cu siguranță o cravată și un ceas clasic îți vor da un plus de eleganță.

Luând în considerare sfaturile pe care ți le-am dat mai sus, să nu uiți că cea mai importantă este atitudinea. Atât pentru domni, cât și pentru doamne. Atitudinea și să alegi ceea ce ți se potrivește și care să nu arate deplasat.

Ție ce îți vine în minte când te gândești la stilul casual – elegant?

 

Credit photo: unsplash.com

Citește alte articole