Citește în 3 min 07 Jun 2018

Tips and tricks pentru ținute cocktail

Autor: Ratiu Monica
Timp de citire 3 min

tinute cocktail

Ținutele de tip cocktail sunt de cele mai multe ori cele care ne pun în încurcătură, mai ales dacă nu vrem să apelăm neapărat la clasica rochie neagră, care rezolvă, de obicei, orice dilemă.

Evenimentele de tip cocktail datează încă din 1920, când, înainte de un eveniment important cum ar fi o cină sau o petrecere elegantă, burghezii își invitau prietenii acasă să servească un aperitiv sau un cocktail. De-a lungul timpului, ținutele pentru acest tip de eveniment au evoluat, iar clasica rochie a fost înlocuită și de salopete sau deux-pieces.

De obicei, aceste petreceri tip cocktail au loc între orele 16:00 – 18:00, însă această regulă nu este bătută în cuie. Așadar, ele fac tranziția de la o ținută de zi la una de seară. De aici și cele mai mari dileme când vine vorba de îmbrăcăminte.
De ce anume trebuie să ții cont atunci când ești invitată la o petrecere de tip cocktail și trebuie să îți alegi ținuta? Îți spunem noi în rândurile de mai jos.

tinuta cocktailAnotimpul în care are loc evenimentul

Evenimentele de tip cocktail nu țin cont de anotimp sau de perioada anului. O petrecere cocktail poate avea loc după o conferință, poate fi considerată chiar și o petrecere de Crăciun. Așadar, trebuie în primul rând să ții cont de perioada anului în care are loc.

Bine-nțeles că iarna nu vei adopta o ținută vaporoasă, la fel cum nici vara nu vei purta materiale cum ar fi lâna. Rochiile în schimb se potrivesc de minune. Însă ce spui de o salopetă? Au revenit în vogă de câțiva ani și se pot mula mai multor stiluri.

Mesajul de pe invitație sau organizatorul evenimentului

După cum spuneam, o petrecere cocktail poate fi una corporate, poate avea loc după o conferință sau un eveniment important în orașul tău, sau poate fi vorba de un botez.

Ține întotdeauna cont de ce e scris pe invitația primită, iar dacă aceasta nu îți oferă prea multe detalii, încearcă să afli mai multe despre organizator sau contextul în care are loc petrecerea.

Dacă e vorba de una corporate, cu siguranță vei alege să adopți un stil mai clasic – aici intră în peisaj clasica rochie neagră, cu care nu ai cum să dai greș -, sau dacă vine vorba de petreceri după o prezentare de modă, unde poți să abordezi un stil mai avangardist.

Accesorii pentru ținute cocktail imecabiletinuta cocktail

La o ținută de cocktail nu trebuie niciodată să exagerezi cu accesoriile. Alege bijuterii subtile, care să scoată în același timp ținuta din anonimat.

Dacă e să povestim despre încălțăminte, și aici trebuie să ții cont de anotimp. Iarna poți opta la o pereche de cizme sau botine cu toc mediu; în timp ce vara poți încălța pantofi sau chiar o pereche de sandale.
Tipul de poșetă pe care ți-l recomandăm este clutchul sau plicul. Gențile mici și elegante în care să îți încapă strictul necesar sunt cele mai potrivite.

Dacă nu obișnuiești să porți zilnic pantofi cu toc sau poșete de tip plic și totuși știi că nu ai timp să ajungi pe acasă înainte de cocktail party, poți să îți iei de dimineață tot ce ai nevoie, pentru a nu fi pe grabă sau a întârzia.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru tine azi. Ține cont însă că cel mai important este să te simți tu bine în ținuta pe care o alegi, cu siguranță nu ai vrea să pleci mai repede acasă pentru că te strâng pantofii sau pentru că rochia nu stă bine pe tine. Ține cont de silueta și de stilul tău. Ține cont de ceea ce ți se potrivește și cu siguranță vei străluci!

 

Credit photo: unsplash.com

Citește alte articole