Care este diferența dintre stil și cod vestimentar?

27/11/18

stilul formal

Auzim deseori cuvintele stil și cod vestimentar sau dress code când este vorba de modă. Primim sfaturi și sugestii din toate părțile când vine vorba despre asta, dar rareori știm exact care este diferența dintre cele două.
Azi încercăm să rezolvăm o parte a acestei dileme, făcând diferența între dress code și stil.

fashion lifestyle

Ce este un dress code?

Dress-code-ul este, mai mult decât orice, o cerință pe care o primești atunci când trebuie să mergi la un eveniment. Fie că este vorba despre o nuntă cu o temă specială, o petrecere a companiei sau alte evenimente mondene.
Așadar, dress code-ul este ceva ce trebuie să adopți atunci când situația o cere.
Haide să vedem, mai pe larg, tipuri de coduri vestimentare și situații în care acestea se aplică:

Dress code black tie

Acest tip de dress code se aplică, de obicei, la evenimente care cer eleganță, cum ar fi: cocktailuri după conferințe, evenimente regale, nunți sau oriunde altundeva unde eleganța este la ea acasă.
stil business

Dress code smart-casual

Smart casual se aplică în mai multe situații decât black tie. Asta se întâmplă pentru că, așa cum îi spune și numele, smart casual este un dress-code mai permisiv. De obicei este întâlnit la petrecerile corporate, la zile de naștere sau poate chiar și la nunți sau botezuri, care au loc în spații mai puțin convenționale pentru astfel de evenimente.

Dress code sport

Ei bine, puține sunt evenimentele care îți vor cere acest dress-code. De obicei te îmbraci sport atunci când practici un sport și mergi la antrenamente sau pe acasă. Însă există, de exemplu, companii care organizează zile de vineri speciale, în care pot cere să porți la job un dress code sport. Atunci vei scoate din dulap pantalonii lejeri și adidașii sau tenișii. Aceeași situație o vei întâlni și dacă petrecerea de vară a companiei pentru care lucrezi are tematica sport.
Acestea sunt doar câteva exemple de dress codes, poate cele mai întâlnite în situațiile descrise.

Ce este stilul?

Stilul poate fi des confundat cu dress code-ul. Asta pentru că, de multe ori, le folosim în același context. Totuși, stilul este mai personal decât codul vestimentar, iar ca să înțelegi mai bine lucrul acesta te invităm să citești articolul despre stilul business. Oricum, fiecare persoană este diferită și are un stil aparte. Stil pe care îl integrează în dress code-ul care este cerut în diverse situații.
Stilul este acel element de personalitate pe care îl adăugăm zi de zi outfitului pe care îl alegem. Fie că este vorba de hainele pe care le îmbrăcăm sau accesoriile pe care le alegem.

Stilul personal este, după cum spuneam, elementul care ne diferențiază de restul invitaților la evenimente. Este ceea ce adăugăm în plus și ceea ce ne ajută să transpunem individualitatea într-un cod vestimentar.
Acestea fiind scrise, sperăm că te-am ajutat să îți faci o idee despre diferențele dintre dress code și stil.
Acum este rândul tău să ne spui cum anume îți spui stilul personal în valoare atunci când participi la diverse evenimente sau chiar și în viața de zi cu zi, când mergi la job sau la o întâlnire cu prietenii.

 

Sursă imagini: unsplash.com

Video

Concursuri

#WeAreTheAnswear