Retur

AM PRELUNGIT TIMPUL PENTRU CUMĂRĂTURILE TALE ÎN DECEMBRIE: COMANDĂ FĂRĂ GRIJI, AI TIMP PENTRU RETUR PÂNĂ LA FINELE LUI IANUARIE 2023!

 

ATENȚIE: NU avem posibilitatea de a face schimb de produse! Trebuie să returnezi ce nu ți se potrivește și să plasezi o nouă comandă cu mărimea dorită.

Returul poate fi GRATUIT sau CONTRACOST, în maxim 30 de zile din momentul plasării comenzii, în funcție de valoarea comenzii și modalitatea în care a fost plasată comanda (din contul ANSWEAR.ro sau fără a fi plasată din contul ANSWEAR.ro)

Returul este GRATUIT și se poate face din aplicație sau varianta web a site-ului, secțiunea Retururi dacă sunt îndeplinite următoarele condiții împreună:

 • Comanda a fost plasată din contul ANSWEAR
 • Valoarea totală produselor să fi fost de minimum 200 RON (taxa de transport nefiind inclusă)

Vrem că tu să porți doar ce ți se potrivește perfect, așa că am făcut procesul de retur cât mai simplu!

Ai comandat ceva ce nu ți se potrivește sau nu este pe placul tău și se îndeplinesc condițiile pentru retur gratuit? Urmează pașii de mai jos:

1. Intră în contul tău de client ANSWEAR.ro și accesează secțiunea ”RETURURI”.
2. Selectează produsul pe care doreșți să îl returnezi și menționează contul bancar (creat la o bancă în Romania, valabil în moneda RON ) în care să îți restituim contravaloarea acestuia. ( ATENȚIE: Dacă plata a fost efectuată prin card, suma va fi returnată automat în contul bancar al cardului cu care s-a efectuat plata )
3. Specifică adresa de unde să fie ridicat coletul
4. Curierul va ajunge la adresa menționată pentru a prelua coletul retur în data selectată de tine
5. Traseul coletului retur poate fi verificat conform notei de transport (AWB) primită pe adresa de e-mail, până în momentul în care acesta ajunge la firma de curierat FAN COURIER din Arad. Ulterior, vei primi un e-mail din partea noastră în momentul în care returul va fi acceptat de către colegii din Polonia, iar acest proces poate dura până la 14 zile lucrătoare din momentul în care ai trimis returul.
6. Contravaloarea produsului returnat îți va fi rambursată în cel mult 14 zile calendaristice de la ridicarea coletului.

 IMPORTANT:

 • Produsele pot fi returnate DOAR cu etichetele atașate și fără urme de purtare sau spălare!
 • Eșți răspunzător pentru diminuarea valorii produsului, că urmare a utilizării acestuia într-un mod care trece peste cel necesar pentru a constata caracteristicile funcționării produselor.
 • Nu uită să pui în coletul pentru retur, originalul sau copia dovezii de cumpărare (factura)

 RETUR GRATUIT PRIN PACKETA

Dacă ai plasat o comandă ca utilizator înregistrat, iar valoarea acesteia depășește 200 RON (taxa de transport nefiind inclusă), poți returna gratuit produsele prin sucursalele Packeta.

 •  În pachetul de comandă vei găsi eticheta de retur Packeta.ro pentru returnarea mărfii.
 • Completează formularul de retur.
 •  Împachetează produsele împreună cu formularul și lipește pe colet eticheta de adresă Packeta.ro.

Lasă pachetul cu produsele pe care dorești să le returnezi, oricărui punct de ridicare Packeta. Poți găsi lista lor aici: https://www.packeta.ro/puncte-pick-up

RETURUL este CONTRACOST în următoarele cazuri:

 • Dacă ai plasat o comandă fără să fii logat în contul ANSWEAR
 • Dacă ai plasat o comandă din contul ANSWEAR însă, această are valoarea mai mică de 200 lei (taxa de transport nefiind inclusă).

Noi îți vom returna doar contravaloarea produsului, nu și costurile de transport, CHELTUIELILE DE RETUR VOR FI SUPORTATE DE CĂTRE TINE!

Ce ai de făcut?

1. Sună la orice firma de curierat și solicită ridicarea coletului de la adresa dorită
Pentru siguranța produselor, îți recomandăm să alegi firme de curierat care pun la dispoziție confirmare de primire / urmărirea coletului (ex: FAN COURIER, Urgent Cargus, DPD etc .)
2. Completează, cât mai clar, formularul de retur pe care l-ai primit în colet cu datele corecte și complete. Nu uita să specifici contul bancar (creat la o banca în Romania, valabil în moneda RON ) pentru a-ți putea returna suma.  ( ATENȚIE: Dacă plata a fost efectuată prin card, suma va fi returnată automat în contul bancar al cardului cu care s-a efectuat plata )
3. Adaugă formularul de retur completat în colet, alături de produsul pe care vrei să îl returnezi și factura aferentă comenzii.
4. Specifică pe colet și pe nota de transport (AWB) ”RETUR ANSWEAR” și trimite-l la adresa: Fan Courier S.A., VGP Park Arad, DN69 FN, Cod Poștal 310253. 
Nu este posibil returul coletului personal la sediul firmei FAN COURIER sau prin Poștă, acesta trebuie ridicat de către o firmă de curierat și livrat la adresa menționată mai sus.
5. Contravaloarea produsului returnat îți va fi rambursată în cel mult 14 zile calendaristice de la ridicarea returului.

Observații

 • Completează cu atenție formularul și apoi adaugă-l în colet cu produsele pe care vrei să le returnezi. Dacă nu mai deții formularul de retur, îl poți descărca din acesta pagină (format PDF), în partea de jos. De asemenea, poți scrie propria declarație de retragere din contract sau ne poți trimite orice altă declarație neechivocă prin e-mail.
 • Nu uită să atașezi originalul sau copia dovezii de cumpărare (factura) coletului retur.
 • Îți vom fi recunoscători dacă produsul va fi împachetat în ambalajul nostru original însă, nu uita să menționezi pe colet ANSWEAR - RETUR
 • Taxele de transport NU vor fi rambursate! NU trimite coletul "cu plata la livrare" – firma de curierat nu are posibilitatea tehnică de a primi un astfel de colet și acesta va fi returnat la adresa de unde a fost ridicat, fiind plătite taxele de transport TUR - RETUR
 • Ești răspunzător pentru diminuarea valorii produsului, că urmare a utilizării lui într-un mod care trece peste cel necesar pentru a constată caracteristicile funcționării produselor.

Descarcă formularul de retur