Ray-Ban

76 rezultate

În anul 1982 celebri ochelari apar în filmul ”The Blues Brothers”, actorii John Belushi și Dan Akroyd poartă în film una dintre perechile de ochelari creați de Ray-Ban. Ulterior mai multe vedete decid să acorde o șansă noilor ochelari, vedete precum: Bob Dylan, James Dean, Marlyn Monroe, John Lenon sau Madonna poartă cu plăcere creațiile acestui brand.

Sorteazăpopularitate
Gen
Mărime
Culoare
Preț
Ray-Ban - Ochelari

489.90 LEI

649.90 LEI

Ray-Ban - Ochelari 0RB4300

529.90 LEI

619.90 LEI

Ray-Ban - Ochelari copii

369.90 LEI

439.90 LEI

Ray-Ban - Ochelari copii

339.90 LEI

379.90 LEI

76 / 76

Brandul Ray-Ban a luat naștere după ce pilotul locotenent John MacCready s-a plâns de faptul că soarele i-a afectat puternic ochii după ce făcuse o călătorie cu balonul, în acel moment Baush&Lomb, cei care au creat mai târziu brandul, au acceptat provocarea de a crea o pereche de ochelari care să protejeze ochii de razele puternice ale soarelui, dar în același timp să ofere și un look elegant.

Numele brandului vine de la ”banner ray”- bariera fulger, acest nume a fost ales fiind unul mult mai sonor și mai atractiv decât anti-orbire, logo-ul brandului este reprezentat de prezența cuvintelor Ray Ban în colțul de sus al lentilei din partea dreaptă.

Prima pereche de ochelari a fost creată în anul 1937, aceștia aveau rame foarte ușoare din metal placat cu aur și beneficiau de o lentilă verde, care reușea să protejeze împotriva razelor infraroșii și UV. În anul 1952 brandul începe să se axeze și pe domeniul modei lansând prima pereche de ochelari cu ramă de plastic. Chiar dacă la început marca era una dedicată bărbaților, foarte multe femei au început să cumpere noii ochelari.

În anul 1982 celebri ochelari apar în filmul ”The Blues Brothers”, actorii John Belushi și Dan Akroyd poartă în film una dintre perechile de ochelari creați de Ray-Ban. Ulterior mai multe vedete decid să acorde o șansă noilor ochelari, vedete precum: Bob Dylan, James Dean, Marlyn Monroe, John Lenon sau Madonna poartă cu plăcere creațiile acestui brand. Ochelarii produși de acest brand au apărut în nenumărate filme și emisiuni de televiziune.